Να πατήσει σταθερά στα νέα επίπεδα που κατέκτησε μετά το χθεσινό άλμα προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις διορθωτικές κινήσεις να μην λείπουν όμως.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,06% στις 1.316,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Οι αγοραστές κάνουν «αναγνωριστικές πτήσεις», με τους πωλητές να είναι πολύ επιλεκτικοί, δημιουργώντας μια ισορροπία πέριξ των 1.315 – 1.320 μονάδων. Αλλά μετά από ένα διήμερο σημαντικών κερδών, η εικόνα σήμερα της αγοράς είναι καθόλα θετική, καθώς επιβεβαιώνεται ότι μπορεί το ΧΑ να απορροφήσει τις εύλογες διορθώσεις που εκδηλώνονται.

Το μότο που κυριαρχεί σήμερα στην αγορά είναι να «μετρηθεί» η ανθεκτικότητα μετά τα ανοδικά ξεσπάσματα, την ώρα μάλιστα που όλος ο επενδυτικός πλανήτης αναμένει τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό. Μέχρι τώρα, η ανθεκτικότητα των ανοδικών κινήσεων έχει δώσει σημαντικά δείγματα, αλλά καθώς εισερχόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η μείωση του τζίρου και των ενεργητικής διαχείρισης αφήνει έδαφος σε περισσότερες κινήσεις από τους πωλητές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς και Aegean στηρίζουν την αγορά, ενώ θετικά κινούνται οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Autohellas, Eurobank και Σαράντης. Από την άλλη, ο ΟΤΕ χάνει 1,51%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Motor Oil, Τιτάν και Εθνική να κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών