Η Tesla ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά ενέργειας της Βρετανίας, θέλοντας μέσω παρόχου να πουλάει ηλεκτρική ενέργεια στα νοικοκυριά.

Tesla: Νέο σενάριο για εργοστάσιο στην Ινδία – Πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις

Η αμερικανική αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία καταρτίζει σχέδια για να εγγραφεί ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας και να λανσάρει ένα «προϊόν λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με αγγελία που δημοσίευσε η εταιρεία. Στην ίδια αγγελία αναφέρεται ότι η εταιρεία αναζητά ένα στέλεχος που θα αναλάβει το εγχείρημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους κατόχους της οικιακής μπαταρίας Powerwall της εταιρείας. Ο σχεδιασμός προβλέπει ο πάροχος να πουλάει ηλεκτρική ενέργεια στα βρετανικά νοικοκυριά μέρος της οποίας θα αποθηκεύεται. Στη συνέχεια θα αγοράζει την αποθηκευμένη ενέργεια κατά σε περιόδους που η ζήτηση θα είναι υψηλή.

Οι μπαταρίες Powerwall μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να φορτίζονται αυτόματα κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν η ενέργεια είναι φθηνή και στη συνέχεια να ελευθερώνουν την ενέργεια αυτή για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν η αγορά απευθείας από το ηλεκτρικό δίκτυο είναι πιο ακριβή.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Tesla Electric θα τρέξει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει άδεια παρόχου για την προμήθεια ενέργειας και στη συνέχεια θα προετοιμάσει την «εμπορική διάθεση ενός προϊόντος λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με την αγγελία.

Το τμήμα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας της Tesla κατασκευάζει τόσο ηλιακούς συλλέκτες όσο και σταθερές μπαταρίες. Ο όμιλος λάνσαρε το τμήμα λιανικής πώλησης ενέργειας Tesla Electric, στο οποίο οι καταναλωτές μπορούσαν να εγγραφούν μόνο με πρόσκληση στα τέλη του περασμένου έτους σε ορισμένες αγορές του Τέξας, όπου βρίσκεται η έδρα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια