
Η ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας του NATO στην Ουκρανία μεγεθύνει την απειλή να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό δήλωσε χθες Τρίτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα αντιπρόεδρος του ισχυρού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας.
Ρωσία: Μεγαλώνει ο κίνδυνος «πυρηνικής αποκάλυψης», λέει ο Μεντβέντεφ
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της συνόδου του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου τα κράτη-μέλη υποσχέθηκαν στο Κίεβο περισσότερα όπλα και οικονομική βοήθεια, ο κ. Μεντβέντεφ επέμεινε στο ότι η βοήθεια της Δύσης δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Μόσχα όταν εξαπέλυσε αυτή που το Κρεμλίνο βάφτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», τον πόλεμο στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022.
«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά», ανέφερε ο κ Μεντβέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.
«Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Όλα είναι προφανή. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους».
Ο κ. Μεντβέντεφ, που αυτοπροβαλλόταν ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής όταν βρισκόταν στην προεδρία της Ρωσίας (2008-2012), πλέον έχει μετατραπεί σε γεράκι με σκληρή ρητορική κατά της Δύσης. Διπλωμάτες θεωρούν τις απόψεις που εκφράζει αντανάκλαση του πώς σκέφτεται η ρωσική ελίτ.
Τάχθηκε εξάλλου χθες υπέρ της χρήσης πυρομαχικών διασποράς, αυτού του «απάνθρωπου όπλου», καθώς υποστήριξε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποιούν ήδη τέτοιες οβίδες.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας οβίδες διασποράς, πυρομαχικά που έχουν απαγορεύσει πολλές χώρες του κόσμου.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού διεμήνυσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν «παρόμοια» οπλικά συστήματα αν παραδοθούν τέτοια πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό.
Μόσχα και Κίεβο έχουν αλληλοκατηγορηθεί πως έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τέτοια πυρομαχικά στον πόλεμο, που πλέον έχει ξεπεράσει τις 500 ημέρες.


Latest News

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».