Xάκερ που φέρονται να δρουν για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης παραβίασαν λογαριασμούς email σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλους φορείς, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Microsoft.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν «σχετικά γρήγορα» την παραβίαση λογαριασμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν περαιτέρω παραβιάσεις.

Κυβερνοεπιθέσεις: Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα πελατών των Deutsche Bank, Commerzbank και ING

Η ομάδα χάκερ Storm-0558, ανέφερε η Microsoft, πλαστογράφησε ψηφιακά πιστοποιητικά ταυτοποίησης για να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς webmail που τρέχουν στην υπηρεσία Outlook της Microsoft, ανέφερε εταιρεία στον ιστότοπό της. Η δραστηριότητα των χάκερ ξεκίνησε τον Μάιο.

«Όπως συμβαίνει με κάθε παρατηρούμενη δραστηριότητα κρατικών παραγόντων, η Microsoft επικοινώνησε με όλους τους στοχευμένους ή εκτεθειμένους οργανισμούς απευθείας μέσω των διαχειριστών τους και τους παρείχε σημαντικές πληροφορίες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Microsoft δεν διευκρίνισε ποιοι ήταν οι στόχοι της κυβερνοεπίθεσης στις ΗΠΑ, ανέφερε όμως ότι η ίδια ομάδα χάκερ βάζει στο στόχαστρο και τη Δυτική Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Άνταμ Χοτζ δήλωσε ότι η διείσδυση στο cloud της Microsoft έχει επηρεάσει «μη διαβαθμισμένα συστήματα», χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο δεν απάντησε άμεσα σε ερώτημα του Reuters. Το Πεκίνο αρνείται συστηματικά την εμπλοκή του σε χάκινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Κυβερνοασφάλεια: Προσοχή στις ψεύτικες προσφορές της Black Friday
Τεχνολογία |

Προσοχή στις ψεύτικες προσφορές της Black Friday - Προστατέψτε το πορτοφόλι και τα δεδομένα σας

Οι χάκερ αντιγράφουν νόμιμους ιστότοπους και επαναχρησιμοποιούν πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing - υποσχόμενοι «είδη πολυτελείας» όπως ρολόγια Rolex και τσάντες Louis Vuitton σε απίστευτες εκπτώσεις