Να ξαναπιάσει το μίτο της ανόδου επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τη χθεσινή παύση, στοχεύοντας στο πρώτο επίπεδο των 1.330 μονάδων και σε ένα καλό κλείσιμο της δεύτερης εβδομάδας του Ιουλίου.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 1.327,18 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά βρίσκει σήμερα σημαντικές στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, όπως η ΓΕΚ Τέρνα, αλλά και η Πειραιώς και η Alpha Bank, για να απορροφήσει τις εντολές των πωλητών, που παραμένουν στα τερματικά. Εντολές που είναι εύλογες, καθώς ήδη τα μέχρι τώρα κέρδη της εβδομάδας είναι ελκυστικά προς κατοχύρωση και η βελτίωση της ρευστότητας επιβεβλημένη για την ακολουθία του ράλι της αγοράς.

Πάντως το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχει αρχίσει πολύ καλά μέχρι τώρα, σαφώς εν αναμονή της έλευσης της επενδυτικής βαθμίδας. Οι «στάσεις» της αγοράς όμως είναι ένα «αγκάθι» που τονίζεται από αρκετούς αναλυτές, καθώς δεν έχει υπάρξει μια σημαντική και μεστή διόρθωση που θα δώσει στο ΧΑ νέα καύσιμα. Και όσο αργή αυτή, τόσο έντονη προφανώς θα είναι, καθώς θα πυροδοτήσει και κεφάλαια που ήδη γράφουν ισχυρές αποδόσεις.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, την άνοδο οδηγούν οι ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Πειραιώς, ενώ θετικά κινούνται και οι Εθνική, Cenergy, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Aegean, Eurobank, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Motor Oil, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Quest, Autohellas και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών