
Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας, έχει συμβάλει στην διευκόλυνση των οικονομικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου με την πλειοψηφία των Ελλήνων, να χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη άνεση τα μέχρι πρότινος «πολύπλοκα» σε αυτούς διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί δεν συνειδητοποιούν πλήρως τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
E-banking: Με ποιος τρόπο θα ασφαλίσετε τα χρήματα που έχετε στις τράπεζες
Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν εμπιστεύονται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα, ενώ λόγω της ανάμνησης της «φούσκας» του χρηματιστηρίου, απορρίπτουν κατά μεγάλο ποσοστό τις επενδύσεις σε μετοχές θεωρώντας τες επικίνδυνες.
Εξοικειωμένοι με το eBanking
Οι Έλληνες, όλων των ηλικιών, φαίνεται να έχουν εξοικειωθεί με συστήματα όπως το eBanking, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας της Focus Bari με τίτλο «Πώς νιώθουν οι Έλληνες για τα οικονομικά τους;»
Περισσότερο εξοικειωμένοι εμφανίζονται οι άντρες (1 στους 2) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι σχετικά μικρότερο.

Ωστόσο, οι καταναλωτές ανησυχούν για τη διαδικτυακή απάτη, πιστεύοντας ότι κάποιος μπορεί εύκολα να γίνει θύμα στις μέρες μας εξ ου και ελέγχουν τακτικά τους λογαριασμούς τους για ύποπτες συναλλαγές και διαδικτυακές απάτες.
Η ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων φαίνεται να είναι ένα μείζον ζήτημα που συνεχίζει να απασχολεί τους Έλληνες.
Πάντως 6 στους 10 χρησιμοποιούν τις τραπεζικές τους κάρτες για να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου, φροντίζοντας να μην είναι δημόσια τα στοιχεία τους.
Ένας στους δύο Έλληνες δεν καταλαβαίνει τα κρυπτονομίσματα
Ένα ακόμα φαινόμενο που διχάζει τους Έλληνες είναι η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων και το κατά πόσο θα έπρεπε να επενδύσουν σε κάτι τόσο καινούργιο και να το συμπεριλάβουν στην καθημερινότητά τους.

Το βέβαιο είναι πως τα κρυπτονομίσματα, είναι μια έννοια με την οποία οι Έλληνες δεν είναι ακόμα πλήρως εξοικειωμένοι, καθώς ένας στους δύο Έλληνες δεν τα καταλαβαίνει πλήρως.
Μάλιστα πολλοί δηλώνουν μπερδεμένοι και δύσπιστοι για το τι θα συμβεί στο μέλλον.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι κάτοικοι της Αττικής δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό άγνοια για τα κρυπτονομίσματα σε σχέση με τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας.
Οι μισοί και Έλληνες θεωρούν την επένδυση σε μετοχές πολύ επικίνδυνη
Την ίδια στιγμή ούτε και σε μετοχές θέλουν να επενδύσουν αλλά για διαφορετικούς λόγους συγκριτικά με τα κρυπτονομίσματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την πρόταση «Μου αρέσει να παίρνω ρίσκα στο χρηματιστήριο» συμφωνούν απολύτως μόλις το 14% των ερωτηθέντων.
Αν και οι περισσότεροι Έλληνες αναζητούν κερδοφόρους τρόπους για να επενδύσουν τα χρήματά τους τα τυχόν ρίσκα που θα πρέπει να λάβουν στο περιβάλλον του χρηματιστηρίου τους αποτρέπουν να τοποθετηθούν σε μετοχές.


Latest News

Η ανάγκη για επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας - Τι λένε κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες
Μονόδρομο αποτελεί η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας και η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πού βρίσκει... πόρτα το Σπίτι μου 2 - Η κούρσα για την χρηματοδότηση
Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2

Το παζάρι της ΕΕ με τις ΗΠΑ για τους δασμούς - Το ελληνικό στοίχημα
Η Ελλάδα στηρίζει την Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα διεκδικεί εξαιρέσεις για εγχώρια προϊόντα, όπως οι ελιές, η φέτα και το ελαιόλαδο

Τι κρύβει ο χρησμός της S&P - Πώς επηρεάζουν τις αξιολογήσεις δασμοί και Τέμπη
Η S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στην επενδυτική βαθμίδα, στο ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές

«Η Ελλάδα επανακάμπτει δυναμικά στον χάρτη» - Οι πρώτες αντιδράσεις στην αναβάθμιση από S&P
Τι αναφέρουν Χατζηδάκης, Πιερρακάκης και Παπαθανάσης

Έκανε την έκπληξη η S&P - Στο δεύτερο σκαλοπάτι της επενδυτικής βαθμίδας η Ελλάδα
Τι αναφέρει στο σκεπτικό του ο διεθνής οίκος
![ΙΟΒΕ: Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη – Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dimografiko-600x375.jpg)
Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη - Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]
Το μεταναστευτικό ισοζύγιο, αν και συμβάλλει στην αναχαίτιση της πληθυσμιακής μείωσης σε ορισμένες περιφέρειες, δεν αρκεί για να αντιστρέψει την αρνητική της τάση

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές κρεάτων στο «Καλάθι Πάσχα» – Διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης για το «Καλάθι Πάσχα»

«Βράχος» τα ελληνικά ομόλογα σε έναν… αβέβαιο κόσμο
Μέχρι τώρα τον Απρίλιο, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων καταγράφουν μία σταθερή πορεία γύρω από το 3,4%