Την πεποίθηση ότι οι πλουσιότεροι πρέπει να πληρώνουν ακριβότερα το νερό εξέφρασε η επικεφαλής του βρετανικού δικτύου ύδρευσης Thames Water, ώστε να τονωθούν οικονομικά οι προβληματικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της χώρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Indepedend.
Τα νοικοκυριά με μεγαλύτερους κήπους θα μπορούσαν να χρεώνονται επιπλέον για το νερό επειδή είναι πιθανό να χρησιμοποιούν περισσότερο, δήλωσε η Cathryn Ross, προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της Thames Water.
Βρετανία: «Μάννα εξ ουρανού» για την Thames Water
Αυξήσεις τιμών για τους πλουσιότερους
«Ψάχνουμε για υποκατάστατα», δήλωσε η Ross στο Bloomberg. «Ένα από αυτά τα υποκατάστατα θα μπορούσε να είναι οι μεγάλοι κήποι και επομένως τα υψηλά επίπεδα χρήσης νερού», πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να μας δώσει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε τους λογαριασμούς του νερού για εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν, ενώ δεν θα ανεβάσουμε τόσο πολύ τις τιμές για τους ανθρώπους που δεν μπορούν», τόνισε η Ross.
Σκάνδαλα και παραιτήσεις
Η Thames Water, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της χώρας, έχει περίπου 15 εκατομμύρια πελάτες στο Λονδίνο και την κοιλάδα του Τάμεση.
Η Ross ανέλαβε την εταιρεία τον προηγούμενο μήνα μετά την αποχώρηση της πρώην επικεφαλής Sarah Bentley μετά από μόλις δύο χρόνια, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις άσχημες περιβαλλοντικές επιδόσεις της εταιρείας.
Η Thames Water είχε απορρίψει ακατέργαστα λύματα σε ποτάμια όπου δραστηριοποιείται.
Έχει επίσης βρεθεί υπό έντονο έλεγχο τα τελευταία χρόνια λόγω του κακού ιστορικού της όσον αφορά τις διαρροές, τη μόλυνση των λυμάτων, τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και τα μερίσματα των μετόχων.
Σχέδιο διάσωσης
Το Sky News αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα πώς η κυβέρνηση εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για την κατάρρευση της εταιρείας εν μέσω αυξανόμενων αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητά της να εξυπηρετήσει ένα σωρό χρέους ύψους 14 δισ. λιρών.
Η Thames Water έχει αποτύχει να βελτιώσει τα οικονομικά της τους τελευταίους μήνες, ζητώντας από τους μετόχους περισσότερα μετρητά.
Στις 8 Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε ότι μια δέσμευση για την παροχή νέων ιδίων κεφαλαίων είχε εξασφαλιστεί από έναν αριθμό επενδυτών.
Το αίτημα για νέα χρήματα, μέσω μετοχικού κεφαλαίου, ζητήθηκε από την ρυθμιστική αρχή ύδρευσης ως προϋπόθεση για την συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας και την αποφυγή της κρατικοποίησής της.
Latest News
Στο...έλεος της πολεμικής οικονομίας και του πληθωρισμού οι Ρώσοι - Ο ρόλος των κυρώσεων
Τα σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας πυκνώνουν στη Ρωσία έπειτα από τρία χρόνια πολέμου στην Ουκρανία, όμως ο τερματισμός του θα μπορούσε να σηματοδοτήσει για τη Μόσχα νέες μείζονες προκλήσεις
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακρίνει την Apple για έλλειψη καινοτομίας
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε για την Apple, μεταξύ άλλων , πως «Δεν έχουν εφεύρει κάτι σπουδαίο εδώ και καιρό»
O πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας προειδοποιεί για το μέγεθος της UBS
Με περίπου 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, ο ισολογισμός της UBS είναι διπλάσιος από το μέγεθος της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελβετίας
Πλάνο για τέσσερις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ
Εν αναμονή των ανακοινώσεων και των μέτρων του νέου Αμερικανού προέδρου η ΕΚΤ σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις
Δήμαρχος στην Ιταλία παλεύει να σταματήσει πώληση ναπολιτάνικης νησίδας
Ο δήμαρχος του Bacoli, στην Ιταλία, υποστηρίζει πως θέλει να αγοράσει την Punta Pennata και να τη μετατρέψει σε «υπαίθριο μουσείο»
Κάτι τρέχει με τα κινεζικά ομόλογα
Πώς θέλει η Λαϊκή τράπεζα της Κίνας να στηρίξει το γιουάν
Πώς ο Μασκ προκάλεσε την ομόνοια των Βρετανών πολιτικών
Τα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώνονται προτρέποντας τον Τραμπ να επανεξετάσει την ανάμιξη του Μασκ
Διαφωνεί και το δείχνει - Η BlackRock γυρίζει πλάτη στις κλιματικές ανησυχίες
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο είχε αποκτήσει φήμη ως ηγέτης βιώσιμων επενδύσεων
Το χρυσό πάρεργο του Νάιτζελ Φάρατζ
Ο Νάιτζελ Φάρατζ πληρώθηκε 189.000 λίρες πέρυσι από εταιρεία χρυσού για να εργαστεί με μερική απασχόληση
Γιατί αποτυγχάνει το άνοιγμα της Κίνας στους ξένους τουρίστες
Η Κίνα προχώρησε σε ένα μεγάλο άνοιγμα προς ξένους τουρίστες όμως τα τουριστικά έσοδα απέχουν πολύ από το 2019