
Αύριο Δευτέρα θα ανακοινωθεί το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά.
Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος πέντε διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ
Ο Ant1 παρουσίασε, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κομμάτι του πορίσματος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών.
Ανιχνεύθηκε ουσία που δεν δικαιολογείται
Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα μετά από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών.
Το ξυλόλιο είναι μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.
Με βάση το πόρισμα, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.
Επίσης, οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Επιπλέον απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.
Ακόμα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη σύγκρουση.
Μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί δύο πορίσματα των κρατικών αρχών στο εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.
Δείτε το ρεπορτάζ του Ant1
Στην Εντατική και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος
Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατικού τρένου που κυριολεκτικά διαλύθηκε στη σύγκρουση στα Τέμπη, νοσηλεύεται και πάλι στην Εντατική.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr ο Βολιώτης φοιτητής βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μετά από μόλυνση με ενδονοσοκομειακό μύκητα.
Ο Γεράσιμος βρισκόταν σε Κέντρο Αποθεραπείας της Γερμανίας όπου φαίνεται να μολύνθηκε.
Έτσι, ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη ΜΕΘ του αρχικού νοσοκομείου από τους θεράποντες ιατρούς του Κέντρου Αποκατάστασης στο Ανόβερο που ειδικεύεται στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο 21χρονος είχε μεταφερθεί στη Γερμανία στα μέσα Ιουνίου μετά από 105 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.
Πηγή: in.gr


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση