
Στη σημασία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στην τοπική οικονομία, αλλά και τη σημαντική συμβολή των εμβληματικών προϊόντων της Κορινθιακής γης στο τουριστικό προϊόν της χώρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς στην διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα με θέμα «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ).
ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις στο υπουργείο Οικονομικών για φορολογία και στήριξη των ΜμΕ
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ η συνάντηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας με την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και η συνέργεια που μπορούν να δημιουργηθεί θα ενδυναμώσει όχι μόνο το τουριστικό brand της περιοχής, αλλά και την τοπική οικονομία και τους μικρούς παράγωγους. «Έχουμε δύο τεράστια πλεονεκτήματα που είναι ο πολιτισμός και η γαστρονομία μας. Αν αυτά τα συνδυάσουμε μέσα στο πακέτο που λέμε βαριά τουριστική βιομηχανία μαζί με την αξιοποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων η επιτυχία θα είναι σίγουρη. Για αυτό και οι «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» αποτελούν μία ιδιαίτερα μοναδική πρωτοβουλία την οποία από την θέση μας θα υποστηρίζουμε και θα συγχαίρουμε», τόνισε ο κ. Γιώργος Καββαθάς προσθέτοντας επίσης ότι οι συνεργίες που δημιουργούνται μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος και θα είναι το κυρίαρχο θέμα των επομένων ετών.
Οι ομιλίες
Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν οι: Ιουλία Τζώνου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, Θάλεια Τσιχλάκη, Δημοσιογράφος Γεύσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης Chef, Μαρία Κατσούλη Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, Γιώργος Τσάρτας Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στο τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Μητρογιάννης Διατροφολόγος. Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βιωματικό Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη ενώ στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού έγιναν γευσιγνωσίες των προϊόντων και δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους.
Τη διοργάνωση της Εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ενώ η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα των: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ), και με την Υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, της Αμερικανικής Σχολής Ανασκαφών Κορίνθου, του Επιμελητηρίου Κορίνθιας, του Wyndham Poseidon Resort& Kέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού Κορινθίας.


Latest News

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετή θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Εδωσε τα χέρια ο «Γαλαξίας» με τον Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογραψεί προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.