Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με το Χονγκ Κονγκ να δέχεται ισχυρούς τριγμούς από τις μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας.

Ειδικότερα, στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,32% και ο Shenzhen Component έχασε 0,4%. Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,32% και έκλεισε στις 32.493,89 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,59% στις 2.252,28 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,2% και έκλεισε στις 7.283,8 μονάδες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απωλειών, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας του Ιουλίου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,43%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,77%, καθώς η χώρα πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη συνάντηση της Πυρηνικής Συμβουλευτικής Ομάδας με τις ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα

Στη συνάντηση θα «συζητηθούν η ανταλλαγή πληροφοριών, ο μηχανισμός διαβούλευσης και ο κοινός σχεδιασμός και εκτέλεση που αποσκοπούν στην ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής έναντι της Βόρειας Κορέας», όπως μετέδωσε η Yonhap, επικαλούμενη το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας οδήγησαν τις απώλειες του δείκτη Hang Seng, ο οποίος σημείωσε πτώση άνω του 2%. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Longfor Group ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του δείκτη, με τις μετοχές της να διολισθαίνουν περισσότερο από 9%, ενώ η Country Garden Holdings σημείωσε πτώση 6,67%.

Στο μέτωπο της τεχνολογίας, οι μετοχές της JD Health International υποχώρησαν περισσότερο από 5% και ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του κλάδου, ενώ ακολούθησε η θυγατρική της Alibaba Group Alibaba Health Information Technology, η οποία σημείωσε πτώση 4,2%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Χρυσός: «Ανεβαίνει» η τιμή λόγω των δασμών Τραμπ
Commodities |

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια

Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια