Μετά από μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων, τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις εισηγμένες, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία από τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης αύριο, ώστε να τοποθετηθούν με βάση τις εκτιμήσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε γνώριμα εδάφη

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 7.453 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 16.125 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,38% στις 7.319 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική εταιρεία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado σημείωσε άνοδο 19%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη στο πρώτο εξάμηνο. Όσον αφορά τις πρόσφατες εικασίες για ενδιαφέρον εξαγοράς από την Amazon, το Reuters επικαλέστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Steiner: “Οι εικασίες είναι εικασίες, δεν έχω τίποτα να πω”.

Η ελβετική εταιρεία Novartis σημείωσε κέρδη 3%, καθώς αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους, καθώς ανακοίνωσε απότομα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη. Ανακοίνωσε επίσης ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε την απόσχιση και την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Sandoz, του τμήματος γενόσημων φαρμάκων της, καθώς και την επαναγορά μετοχών ύψους 15 δισ. δολαρίων που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Πάντως, η πορεία του πληθωρισμού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο ενόψει των ανακοινώσεων αύριο από τη Eurostat. Tο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιγκνάσιο Βίσκο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί ταχύτερα από το προβλεπόμενο, καθώς η πτώση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει ένα ευρύτερο φάσμα τιμών. Οι χαμηλότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, αναμένεται να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, δήλωσε ο Βίσκο στην τηλεόραση του Bloomberg την Τρίτη.

Πέραν των παραπάνω όμως, ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε για τέταρτο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Kantar, αν και παρέμεινε στο εντυπωσιακό 14,9%. Τα νοικοκυριά θα ξόδευαν 683 λίρες (894 δολάρια) περισσότερο σε ετήσια βάση για τον ετήσιο λογαριασμό τους για τα είδη παντοπωλείου, αλλά οι συναλλαγές με φθηνότερα προϊόντα και τα καταστήματα λιανικής πώλησης με έκπτωση οδήγησαν σε αύξηση κατά 330 λίρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Kantar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές