Έντονη νευρικότητα και αντίρροπες δυνάμεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία επηρεάζεται από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν αρκετές εισηγμένες, δίνοντας τα πρώτα μηνύματα για την πορεία των μεγεθών το β’ 3μηνο του 2023.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,30% στις 34.689 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 4.524 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,33% στις 14.197 μονάδες.

Η Bank of America ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα υψηλότερα επιτόκια, αλλά η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί περίπου 1,4%. Τα κέρδη της Bank of N.Y. Mellon ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η μετοχή υποχωρεί περίπου 1%.

Η Morgan Stanley ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο στα έσοδα όσο και στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή χάρη στο ρεκόρ εσόδων στον τομέα διαχείρισης περιουσίας της, με τη μετοχή να κερδίζει 1%. Η PNC Financial, εν τω μεταξύ, σημειώνει πτώση άνω του 2% λόγω των αδύναμων μεγεθών του δεύτερου τριμήνου.

Η περίοδος της ανακοίνωσης των κερδών έχει ξεκινήσει δυναμικά, με περίπου το 82% των εταιρειών του S&P 500 που ανακοίνωσαν να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, σύμφωνα με την FactSet. Η σεζόν έρχεται καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενισχύουν την υπόθεση του σεναρίου της ήπιας προσγείωσης μεταξύ πολλών επενδυτών και οι μετοχές συνεχίζουν το φετινό ράλι. Όμως, παραμένει κάποιος σκεπτικισμός.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν αύξηση 0,5%. Οι πωλήσεις προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό- ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% για το μήνα – υποδεικνύουν ότι οι πραγματικές πωλήσεις ήταν περίπου αμετάβλητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street