Πίσω του φαίνεται ότι αφήνει τη διόρθωση της Δευτέρας το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να αποκαταστήσει και πάλι την επαφή με τις 1.320 μονάδες, με τη βοήθεια του Μυτιληναίου και των τραπεζών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,72% στις 1.313,19 μονάδες, με τον τζίρο να οδεύει προς τα 53 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Με τον Μυτιληναίο να ξεχωρίζει με το άλμα του 4,86% και τις τραπεζικές μετοχές να έχουν επανέλθει δυναμικά μετά τη χθεσινή διόρθωση, το ΧΑ δείχνει να ξαναβρίσκει τον ρυθμό του και να ανεβάζει μάλιστα και τους συναλλακτικούς του ρυθμούς. Η «εξαέρωση» που αποζητούσαν πολλοί επενδυτές συντελέστηκε εν μέρει, αν και υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για το αν υπάρχει ανάγκη για ένα μεγαλύτερο pullback.

Εν πάσει περιπτώσει, στο ΧΑ αναζητείται ακόμα η αφορμή που θα δώσει μια καλή διόρθωση, καθώς η πλειονότητα ή έχει μείνει εκτός, ή ρευστοποίησε πολύ νωρίς. Ή δεν βρήκε την ευκαιρία να ξαναμπεί σε “υψηλά” επίπεδα. Ο τζίρος μεσοσταθμικά στις πτωτικές συνεδριάσεις είναι χαμηλός, σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζει η αγορά σήμερα, ώστε να μην αναδεικνύεται κάποια κρισιμότητα στην πτώση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, , Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Εθνική ξεχωρίζουν, ενώ θετικά κινούνται και οι Eurobank, Cenergy, Quest, Aegean, Alpha Bank, Coca Cola, Titan, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Σαράντης και Jumbo. Από την άλλη, η Τέρνα Ενεργειακή πιέζεται στο -2,37%, με τις ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Autohellas να δέχονται επίσης σημαντικές πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών