Ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, που είναι ένας από τους σημαντικούς δείκτες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 3,8% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως έδειξαν χθες, τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Μόνο για τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε ετήσια αύξηση 4,4%, ποσοστό μεγαλύτερο από την αύξηση του 3,5% που είχε καταγραφεί τον Μάιο, σύμφωνα με το NBS.

Η βιομηχανική παραγωγή χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της δραστηριότητας των μεγάλων επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γιουάν (2,48 εκατομμυρίων ευρώ).

Κίνα: Οι κρατικές επιχειρήσεις ακινήτων κινδυνεύουν με χρεoκοπία

Σε ιστορικό υψηλό το εξωτερικό εμπόριο

Στο μεταξύ, στο ιστορικό υψηλό των 20,1 τρισεκατομμυρίων γουάν (2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια) ανήλθε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έφτασε, το πρώτο εξάμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 2,1% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που αντανακλά την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας σε ένα περίπλοκο διεθνές τοπίο, καθώς η χώρα σημείωσε βελτίωση στις εμπορικές συναλλαγές της εν μέσω συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης και αναβάθμισης της βιομηχανικής αλυσίδας.

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας διατήρησε σταθερή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το εμπόριο με τις αναδυόμενες αγορές συνέχισε να αυξάνεται, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων (GAC) την Πέμπτη.

Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της χώρας έφτασαν τα 9,76 τρισεκατομμύρια γουάν το πρώτο τρίμηνο και τα 10,34 τρισεκατομμύρια γουάν το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας θετική ανάπτυξη αμφότερες σε ετήσια βάση. Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές το δεύτερο τρίμηνο ήταν κατά 6% υψηλότερες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή