![Bloomberg: Επιδείνωση του καύσωνα στη Μεσόγειο – Φωτιές στην Αθήνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/fotiaelikoptero1-600x400-1-1.jpeg)
Στις νεότερες προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για περαιτέρω επιδείνωση του κύματος καύσωνα που πλήττει τη Μεσόγειο, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν στο ιστορικό υψηλό, αλλά και στις πυρκαγιές στην Ελλάδα, αναφέρεται το Bloomberg.
Ισπανία: Νέος καύσωνας φέρνει θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών Κελσίου
Η υπερβολική ζέστη πρόκειται να κορυφωθεί σε περιοχές της Ιταλίας σήμερα, ενώ η Ελλάδα πλήττεται από πυρκαγιές, γράφει ο συντάκτης του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Ο υδράργυρος προβλέπεται να φτάσει τους 45ο C σε περιοχές της Σικελίας, λίγο λιγότερο από το ευρωπαϊκό ρεκόρ των 48,8ο C, που σημειώθηκε στις Συρακούσες το 2021.
Το ιταλικό υπουργείο Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση για έκτακτες συνθήκες καύσωνα σε 20 μεγάλες πόλεις , συμπεριλαμβανομένων της Ρώμης και της Φλωρεντίας.
Ο καύσωνας που πνίγει τη νότια Ευρώπη αφορά όλο το βόρειο ημισφαίριο, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη πυροδοτεί ακραία καιρικά φαινόμενα από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Γράφει χαρακτηριστικά ότι οι πυρκαγιές έξω από την Αθήνα κατέστρεψαν σπίτια τη Δευτέρα, ενώ ο καπνός από τις φλόγες στον Καναδά θέτει σε κίνδυνο την υγεία ευάλωτων ομάδων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/Capture-72.png)
Ενώ οι πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα τέθηκαν υπό έλεγχο από πυροσβέστες με εναέρια μέσα, χρειάζεται να διακοπούν οι μεταφορές και τις ενεργειακές υποδομές σε όλη την περιοχή.
Ο ασυνήθιστα έντονος καύσωνας της Σαχάρας θα επηρεάσει επίσης τη Γαλλία, με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας να κηρύσσει συναγερμό για κύμα καύσωνα που κορυφώνεται την Τρίτη σε επτά περιοχές στα νοτιοανατολικά, κάτι το οποίο θα μπορούσε να περιορίσει τις λειτουργίες του πυρηνικού στόλου της χώρας, καθώς η θέρμανση των ποταμών σημαίνει ότι το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη ορισμένων αντιδραστήρων χωρίς να απειληθούν τα ψάρια και άλλα άγρια ζώα.
Στον αντίποδα η προοπτική για τη Βόρεια Ευρώπη, όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από τους μέσους όρους της εποχής. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σκανδιναβικές χώρες θα παρουσιάσουν ψυχρότερο καιρό τις επόμενες 10 ημέρες, με τη Στοκχόλμη περισσότερο από 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/fotovoltaika-600x403-1.jpg)
net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών
Για το net metering ο σύνδεσμος των παρόχων ρεύματος, ΕΣΠΕΝ, με επιστολή του τονίζει τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές από την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης