Να διαπεράσει και τις 1.330 μονάδες επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο “περιμένει” να μπει στο χορό της ανόδου και ο τραπεζικός κλάδος για να ισχυροποιηθεί η κίνηση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,25% στις 1.332,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 70 εκατ. ευρώ.

Με τον Ελλάκτωρ και τον Μυτιληναίο να ξεχωρίζουν με την κίνησή τους και να συντηρούν το θετικό κλίμα στην αγορά, ο γενικός δείκτης περιμένει να μπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο ανοδικό άρμα και ο τραπεζικός κλάδος, προκειμένου να αφήσει πίσω του το πρόσφατο “ταβάνι” των 1.287 μονάδων. Η νευρικότητα όμως είναι διάχυτη, με τους αγοραστές να στοχεύουν στους κλάδους της ενέργειας και των κατασκευών για να συνεχίσουν την καλή πορεία.

Οι τραπεζικές μετοχές

Η καλή πορεία συνοδεύεται σήμερα από την βελτίωση των συναλλαγών, αλλά όπως αναφέρει και ο “Αντικριστής”, σε ένα χρηματιστήριο ρηχό και τραπεζολάγνο, όπως το δικό μας, όλοι γνωρίζουμε τί εστί να τα πάνε καλά οι τραπεζικές μετοχές. Πάντως, το χαρτί της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας παίζεται ακόμα, με όλα τα χαρτιά που “αξίζουν” να συνεχίζουν την κίνηση, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Cenergy, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Jumbo και Aegean οδηγούν την άνοδο, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Alpha Bank. Σε θετικά εδάφη οι ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Εθνική, Eurobank και Τιτάν, ενώ σε αρνητικά οι Πειραιώς, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών