
Το εμβληματικό πολυκατάστημα του Λονδίνου, το Harrods, θα ανοίξει ένα νέο ιδιωτικό κλαμπ με αποκλειστική πρόσβαση μόνο για μέλη στη Σαγκάη, το πρώτο του είδους του εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ακατάπαυστη ζήτηση από εξαιρετικά πλούσιους Κινέζους εν μέσω επιβράδυνσης της καταναλωτικής ανάκαμψης.
Το νέο κλαμπ, που ονομάζεται «The Residence» (Η Κατοικία), θα ανοίξει στα τέλη του 2023 στον δεύτερο όροφο του Cha House, ενός κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαγκάης, όπου ήδη βρίσκεται μια αίθουσα τσαγιού και μπαρ της βρετανικής εταιρείας, τα οποία είναι ανοιχτά στο κοινό. Το πρώτο εστιατόριο του διάσημου Βρετανού σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας θα στεγαστεί εντός του κλαμπ, όπου οι ετήσιες συνδρομές θα ξεκινούν από 150.000 γουάν (21.000 δολάρια).
Νέα επέκταση των εγκαταστάσεων καινοτομίας της BASF στη Σαγκάη
Τα μέλη του «Residence» θα μπορούν επίσης να συλλέγουν σπάνια αποστάγματα μέσω της συνεργασίας του Harrods με την κορυφαία εταιρεία ουίσκι «Edrington Group» και να έχουν πρόσβαση στις αποκλειστικές υπηρεσίες του καταστήματος. Το κλαμπ θα δεχτεί αρχικά μόνο 250 μέλη.
Οι Κινέζοι πελάτες συνεισέφεραν το 16% των πωλήσεων της Harrods πέρυσι, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Harrods Μάικλ Ουόρντ. Οι Κινέζοι καταναλωτές πολυτελείας που ξόδευαν ως επί το πλείστο στο εξωτερικό πριν από την πανδημία, άρχισαν να παραμένουν στην Κίνα στον απόηχο της Covid-19, καθώς η εγχώρια προσφορά αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα οι τιμές αυξάνονται παγκοσμίως, μειώνοντας την επιθυμία για ταξίδια.
Τα κορυφαία brands στρέφονται στην Κίνα
Οι Κινέζοι καταναλωτές είναι από τους πιο σημαντικούς στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας, αξίας 325,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της PwC. Καθώς ψωνίζουν όλο και περισσότερο στην ηπειρωτική χώρα, τα κορυφαία brands διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα.
Το μεγαθήριο LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE μεταφέρει πόρους από το Χονγκ Κονγκ για να επικεντρωθεί στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ η Hermes International ανοίγει νέα καταστήματα ή ανακαινίζει τα υπάρχοντα. Η διαδικτυακή εταιρεία πολυτελείας Mytheresa δημιούργησε το πρώτο γραφείο στη Σαγκάη το περασμένο καλοκαίρι για να παρέχει επί τόπου προσωπικές υπηρεσίες αγορών σε ντόπιους που δεν μπορούσαν να επισκεφτούν πολυτελή κέντρα στο εξωτερικό λόγω lockdown.
Ωστόσο, πρωτοβουλίες όπως αυτής του «The Residence» βασίζονται στην προϋπόθεση ότι τα βαριά πορτοφόλια θα συνεχίσουν αυτές τις συνήθειες παρά την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα στην Κίνα, καθώς η ανάκαμψη χάνει δυναμική και η ανεργία των νέων αυξάνεται. Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε πιο αργά από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, με ανησυχητικές ενδείξεις επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών.
Βέβαια, σύμφωνα με τον Ουόρντ, η Harrods που εξυπηρετεί το κορυφαίο 1% του παγκόσμιου πλούτου αναμένει ότι ο πλούτος στην Κίνα θα αυξηθεί, τροφοδοτώντας τις πωλήσεις της.


Latest News

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»