Τη βασική του συνδρομή στις ΗΠΑ και το Βρετανία κατήργησε το Netflix, με την οποία οι χρήστες μπορούσαν να παρακολουθούν σειρές και ταινίες χωρίς διαφημίσεις, καθώς να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές στην έκδοση της υπηρεσίας με διαφημίσεις.

Netflix: Ανοίγει εστιατόριο με σεφ από δημοφιλείς εκπομπές του

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, το βασικό πρόγραμμα των 9,99 δολαρίων τον μήνα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο για νέα ή επανασυνδεόμενα μέλη. Οι χρήστες που είναι ήδη στο πρόγραμμα θα μπορούν να παραμείνουν σε αυτό μέχρι να αλλάξουν πρόγραμμα ή να ακυρώσουν τον λογαριασμό τους.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, η πρωτοπόρος στο streaming video προσέφερε σε 12 αγορές μια συνδρομή με 7 δολάρια το μήνα με διαφημίσεις, μεταξύ άλλων και στις ΗΠΑ, ως εναλλακτική λύση στα πακέτα χωρίς διαφημίσεις. Ο στόχος είναι να προσελκύσει περισσότερους πελάτες και να προσθέσει ένα νέο κανάλι εσόδων, καθώς ο ανταγωνισμός για τους συνδρομητές εντείνεται.

Στο μεταξύ από τον περασμένο Μάιο, το Netflix έχει λάβει μέτρα για τα νοικοκυριά που μοιράζονταν κωδικούς πρόσβασης, επιβάλλοντας στους χρήστες που μοιράζονται έναν λογαριασμό εκτός του ίδιου σπιτιού επιπλέον χρέωση, γεγονός που με τη σειρά του ανάγκασε πλήθος χρηστών να εγγραφούν στη φθηνότερη συνδρομή με διαφημίσεις.

«Αναμένουμε ότι η απαγόρευση στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα είναι ο καταλύτης για την προσέλκυση περισσότερων χρηστών στη συνδρομή με διαφημίσεις των 6,99 δολαρίων, αποφέροντας έτσι υψηλότερα έσοδα από τη διαφήμιση», επισημαίνουν οι αναλυτές της Macquarie.

Τον Μάιο, η εταιρεία ανέφερε ότι η έκδοση με διαφημίσεις είχε φτάσει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, σε μια παρουσίαση που έδωσε έμφαση στο εύρος του προγράμματός της σε πιθανούς διαφημιστές.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο μετά το πέρας της συνεδρίασης στη Wall Street σήμερα Τετάρτη, όπου οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη απεργία στο Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φωτιές: Σε πολύ υψηλό κίνδυνο μεγάλο μέρος της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας
Επικαιρότητα |

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Λόγω του συναγερμού τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης