![Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Πόροι πάνω από 365 εκατ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/espa.jpg)
Πόροι ύψους άνω των 365 εκ. ευρώ θα διατεθούν για έργα και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Συνοχή – Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των ευπαθών ομάδων», που διοργάνωσε η Περιφέρεια στο Επιμελητήριο Πιερίας, στην Κατερίνη.
ΕΠΑνΕΚ: Στο 144% ο προϋπολογισμός το 2022 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014/20
Οι πόροι που έχουν ήδη κινητοποιηθεί και αξιοποιούνται ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για όλη την Κεντρική Μακεδονία, και όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, αφορούν σε μια σειρά από δράσεις σε τρεις άξονες έργων, που αφορούν άμεσα και στην Πιερία:
-Για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Κατερίνης, των Κέντρων Υγείας της Πιερίας και όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας
-Για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας όλων των δομών μέριμνας, φροντίδας και αλληλεγγύης της Πιερίας και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας. όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, οι δομές υποστήριξης παιδιών, εφήβων και γυναικών κατά της βίας
-Για την τόνωση της απασχόλησης, ειδικά των νέων και των γυναικών, για την πρόσβαση στην ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση, ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού
« Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για εμένα προσωπικά, δεν υπάρχει ευημερία χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Γι’ αυτό και στην πορεία μας προς την ανάπτυξη δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο, κανένα συμπολίτη μας πίσω. Στόχος μας είναι οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες, να φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, να είναι δίκαιη, να είναι για όλους», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις στην Πιερία, όπως η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης, η επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου, η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η ενίσχυση των νέων αγροτών, των τοπικών επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας, η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων και των κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα», πρόσθεσε.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς και παρεμβάσεις πραγματοποίησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» Δημήτρης Καραπούλιας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/etad-600x400.jpg)
ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος
H βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΕΤΑΔ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά θετικά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω της Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα
![Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/vouli-600x400.jpg)
Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη
Μπορεί το κεφάλαιο «προεδρικές εκλογές» να κλείνει, εντούτοις η υπόθεση των Τεμπών θα συνεχίσει να ορίζει τα πεδία της πολιτικής σύγκρουσης και την τακτική των κομμάτων
![Σεισμοί στις Κυκλάδες: Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται στις Κυκλάδες – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους
Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι σεισμοί στις Κυκλάδες – Και η Αμοργός τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Έχει παραμορφωθεί η Καλντέρα»
![Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/putin-trump-600x370.jpg)
Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Τραμπ είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία ζητάει το Κίεβο, αλλά είναι κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα, δεν θα ήταν «ρεαλιστική»
![Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη – Βροχές και στην Αττική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/TSF_1_KAIROS-4-600x398.jpg)
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη
Χειμωνιάτικος ο καιρός και την Πέμπτη με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας
![Γαλλία: Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_france_elections11-600x352.png)
Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως στη Γαλλία
Την καθιέρωση μιας «διατροφικής κοινωνικής ασφάλισης» για όλους τους πολίτες προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο