Απαράμιλλη ανθεκτικότητα στα πτωτικά σκέλη, στιβαρή εικόνα στα ανοδικά, παρατεταμένη αγοραστική διάθεση. Ένα όνειρο εννέα μηνών που δεν θέλουμε να τελειώσει.

Το ταμπλό βρυχάται με κάθε ευκαιρία.

Η πολυφωνία είναι παρούσα, με το πλείστο των εισηγμένων ανεξαρτήτου κεφαλαιοποίησης να μαζεύει αγοραστές.

Οι ελάχιστοι που κάνουν το λάθος να ρευστοποιήσουν, ακόμα και με μεγάλα κέρδη, το μετανιώνουν, καθώς η ανοδική συνέχιση δεν συνοδεύεται από ..αξιοπρεπείς διορθωτικές κινήσεις, ώστε να δώθει ευκαιρία επανατοποθέτησης.

Και το τρένο, συνεχώς απομακρύνεται, αφήνοντας έναν πυκνό καπνό κερδών.

Ο Γενικός Δείκτης, σε νέα υψηλά 9ετίας˙ ένας ΜΥΤΙΛ, που γράφει για 30η φορά (!) νέα ιστορικά υψηλά εντός του 2023 (ας μη μιλήσουμε για τους προηγούμενους μήνες), μετρώντας  απόδοση+172% στο έτος˙ένας τραπεζικός  κλάδος που αφενός δεν θυμίζει τίποτα από τον παλιό, κακό εαυτό του της περασμένης καταστροφικής 10ετίας, αφετέρου μοιάζει να χαρίζει (και να συνεχίζει να χαρίζει) λεφτά σε όλους, ανεξάρτητα την τιμή κτήσης στις μετοχές αυτές˙ οι μετοχές πληροφορικής, να κινούνται εξαιρετικά επιθετικά, με γνώμονα τα ισχυρά αποτελέσματα και τα χρήματα που εισρέουν (μέσω του κλάδου) στην οικονομία˙ ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΟΕΛ, Τιτάνας, ΓΕΚ, ΔΕΗ, CENER, INKAT, ΔΟΜΙΚ, ΑΒΑΞ, και άλλα πάρα πολλά χαρτιά βλέπουν ιστορικά ή υπερπολυετή υψηλά.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι υφεσιακές πιέσεις δείχνουν να αμβλύνονται δραματικά, την ίδια ώρα που οι εκείθεν χρηματιστηριακοί δείκτες προσέγγισαν επικίνδυνα τα προ μηνών ιστορικά υψηλά τους. Σαν να μην έγινε ποτέ ο κύκλος αύξησης επιτοκίων, σαν να μην είδε ποτέ η οικονομία πληθωρισμό 9% (…εννέα τοις εκατό…!) σε υψηλά 40ετίας.

Το κλίμα είναι σαφώς θετικό, οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης στο μεσοπρόθεσμο είναι αρκετά μεγάλες. Αναμένοντας την επενδυτική βαθμίδα, μόνο θετικά μπορούμε να μεταφράσουμε την υστέρηση των αποφάσεων από τους Οίκους, με την αγορά να χωνεύει την τόσο θετική συγκυρία με την επίτευξη ολοένα και νεότερων υψηλών.

Και κάθε επικείμενη διόρθωση, όσο βαθιά κι αν θα είναι, θα συνιστά κόκκινο πανί για τους αγοραστές απανταχού, τουλάχιστον όσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής