
Μια νέα καινοτόμα υπηρεσία για τους ταξιδιώτες εγκαινίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς πλέον αποκτούν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το «check in» της πτήσης τους από το λιμάνι του Πειραιά. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο η υπηρεσία «In Town Check In» τους επιτρέπει να εξοικονομούν χρόνο, αλλά και να συνεχίζουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ακόμα και με ενδιάμεσες στάσεις μέχρι το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Τσώνης (ΟΛΠ): Διάχυση ωφελειών της ανάπτυξης του λιμανού στην τοπική κοινωνία
«Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ελκυστικό και αποτελεσματικό σύστημα υπηρεσιών μεταφορών, προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, εγκαινιάζοντας τον τερματικό σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, «In Town Check In» στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων της ναυτιλίας αλλά και των αερομεταφορών.
«Αποδεικνύουμε στην πράξη, τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες υποδομές προάγουν τις συνδυασμένες μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών με τις αστικές συγκοινωνίες, για τη μετάβαση από το λιμάνι του Πειραιά στο αεροδρόμιο, αλλά και στην καρδιά της πόλης. Ταυτόχρονα, όμως, δημιουργούν νέες ευκαιρίες, διαμορφώνοντας το πεδίο για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, όπως το “In Town Check In”, με υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, αλλά και συνολικά στην επικράτεια», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Εκτίμησε τέλος, πως «το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα θα συναντήσει την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού και θα αποτελέσει τον οδηγό για την ανάπτυξη της ίδιας, αλλά και ανάλογων υπηρεσιών και σε άλλα κομβικά σημεία, στο μέλλον».
Απ’ την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς επεσήμανε ότι: «Το “In Town Check In” αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια που, αξιοποιώντας τις υποδομές και την ψηφιακή τεχνολογία, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διασύνδεση λιμανιών και αεροδρομίων, αναβαθμίζοντας συνολικά το επίπεδο της ταξιδιωτικής εμπειρίας στη χώρα μας».
Όπως είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η υπηρεσία αυτή βρήκε πρόσφορο έδαφος χάρη στο συντονισμό του θεσμικού πλαισίου και τις συνέργειες με αρμόδιες αρχές και οργανισμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μάλιστα, η συνεργασία με τις αστικές συγκοινωνίες δίνει ένα σαφές μήνυμα για τη στροφή στην κουλτούρα των συγκοινωνιών στην πόλη μας».

Σημειώνεται ότι η νέα υπηρεσία προσφέρει στους επιβάτες εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες για το ταξίδι τους και μεγάλη ευκολία. Με το “In Town Check In”, οι ταξιδιώτες μετά την αποβίβασή τους από το πλοίο, θα έχουν τη δυνατότητα να επικυρώσουν το αεροπορικό τους εισιτήριο, να αφήσουν τις αποσκευές τους, που θα μεταφερθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εν τέλει να κερδίσουν επιπλέον χρόνο στην πόλη προτού ταξιδέψουν.


Latest News

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ

Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς Θεσσαλονίκη ξεκινάει η LOT
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή