Το θετικό κλείσιμο ήρθε μετά από ισχυρές πιέσεις των πωλητών, που τον ανάγκασαν να δει αρνητικό πρόσημο, δις. Η ανθεκτικότητα είναι και πάλι παρούσα.

Όμορφη κίνηση σήμερα στο ταμπλό, τουλάχιστον σε όρους άμυνας.

Και αυτό, διότι παρά τις πιέσεις, οι αγοραστές μεθόδευσαν μια τελική επίθεση, και κράτησαν το Χρηματιστήριο όρθιο.

Οι άμυνες βγήκαν ενώ υπάρχει ..κόπωση (;) με την επίμονη επίτευξη νεότερων υψηλών, και τον Δείκτη να σκαρφαλώνει από τη μία κορυφή στην άλλη.

ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ και ΤΕΝΕΡΓ έβαλαν πλάτη, ωστόσο το τίναγμα της ΕΤΕ τα τελευταία λεπτά, αλλά και η συμπαγής εικόνα των υπολοίπων τραπεζών, έφεραν το θετικό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που συνιστά την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με την εβδομάδα να ετοιμάζεται να κλείσει θετική.

Το κλίμα παραμένει καλό, τόσο εγχώρια, όσο και στη διεθνή σκηνή, με τις ΗΠΑ να υποδέχονται καλώς τα εταιρικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, και μια πληθώρα κολοσσών να παραδίδουν ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη.

Έτσι, η άμβλυνση των υφεσιακών πιέσεων συνεχίζεται, με τη Wall Street να πλησιάζει ..επικίνδυνα στα ιστορικά της υψηλά, ενώ ο κλάδος πληροφορικής/τεχνολογίας ετοιμάζεται για πάρτυ.

Ο τζίρος στο ΧΑ ήταν χαμηλός, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα λοιπά ευρήματα, ενώ διαγραμματικά θυμίζουμε ότι επετεύχθη ο προϋπολογισμένος στόχος των 1330 μονάδων, και με στήριξη τις 1305 ο πήχυς ανεβαίνει στις 1365.

Κλαδικά, οι κλάδοι τραπεζών (λ.χ. ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ), πληροφορικής (λ.χ. ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΕΝΤΕΡ, ΙΝΤΕΚ), κατασκευών (λ.χ. ΙΝΤΚΑ, ΑΒΑΞ, ΔΟΜΙΚ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ) και ενέργειας/ΑΠΕ (ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, όμιλος ΓΕΚ) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής