Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά για 2,5 μόλις μονάδες κατάφερε να κάνει το «10 στα 10» ο Dow Jones, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Αύγουστο του 2017, σε μια συνεδρίαση μάλιστα που επισκιάστηκε από το rebalancing λόγω των αλλαγών στις σταθμίσεις του Nasdaq.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,01% στις 35.227 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,03% στις 4.536 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,22% στις 14.032 μονάδες.

Ο Dow και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με άνοδο περίπου 2% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq έκλεισε 0,6% χαμηλότερα. Οι συναλλαγές ήταν ευμετάβλητες σήμερα, καθώς οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων επαναπροσδιόρισαν τα κεφάλαιά τους με βάση μια ασυνήθιστη αναπροσαρμογή των σταθμίσεων του Nasdaq 100 που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα. Μεγάλος όγκος δικαιωμάτων προαίρεσης σε δείκτες και μετοχές έληξε επίσης σήμερα.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, οι εταιρείες μεταφορών CSX και Knight-Swift υποχώρησαν κατά 3% η καθεμία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές της Wall Street.

Επίσης, η American Express διολίσθησε κατά 3,4% μετά την ανακοίνωση των χαμηλότερων του αναμενόμενου εσόδων για το προηγούμενο τρίμηνο, ακόμη και αν τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου ύψους 2,89 δολαρίων ανά μετοχή σε έσοδα 15,05 δισ. δολαρίων.

Τα εταιρικά κέρδη

Τα εταιρικά κέρδη είναι μικτά μέχρι στιγμής. Το 73% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό υπέρβασης είναι κάτω από τον τριετή μέσο όρο του 80%, σύμφωνα με το Earnings Scout.

«Οι ευρύτεροι δείκτες αντικατοπτρίζουν πραγματικά τα μικτά κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία», δήλωσε ο Greg Bassuk, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments. «Πέρα από τις εισηγμένες του Dow, βλέπουμε -σε όλους τους κλάδους- περισσότερες πιέσεις πώλησης με βάση αυτά τα αποτελέσματα των κερδών», πρόσθεσε.

Πάντως, υποστηρικτικά λειτούργησε στην αγορά η νέα εκτίμηση της Goldman Sachs ότι η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve κατά την επικείμενη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα θα είναι «η τελευταία» του μακροχρόνιου κύκλου σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman η Fed θα αυξήσει πιθανότατα το κόστος δανεισμού σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5% την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street