
Στην πρώτη διαβούλευση με τους επαγγελματίες του Δήμου Βέροιας, με θέμα «Γαστροδιπλωματία Δήμου Βέροιας – Καταγραφή τοπικών προϊόντων και συνταγών ταυτότητας του προορισμού και δημιουργία “ Μenu Veria Gastronomy” βασισμένο στην έρευνα και τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς», συμμετείχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδα Γιώργος Καββαθάς, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στο Δημαρχείο Βέροιας παρουσία φορέων και επαγγελματιών της Ημαθίας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία που έχει ο γαστρονομικός πολιτισμός ως κομμάτι του τουρισμού με ιδιαίτερα αναπτυξιακή δυναμική εφόσον συνδεθεί με τοπικώς παραγόμενα προϊόντα.
«Η δημιουργία ενός μύθου γύρω από τα τοπικά προϊόντα της Βέροιας θα φέρει οφέλη στην πόλη» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η γαστρονομία με την χρήση των τοπικών προϊόντων και η φιλοξενία, είναι ο δεύτερος βασικός λόγος για τον οποίο οι τουρίστες επιστρέφουν σε έναν τόπο ή συστήνουν σε κάποιον να τον επισκεφτεί. Επίσης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της χώρας, η αγορά τοπικών προϊόντων και η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών. Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς ,το μέλος του ΔΣ κ. Μακάριος Παπαδόπουλος και ο κ. Ιωάννης Παπαργύρης εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στο ΔΣ ΔΥΠΑ , ΔΣ ΕΟΠΠΕΠ και Οικονομικός Γραμματέας της ΑΜΚΕ «ΚΑΝΩΝ».
Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο κ. Μακάριος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι “τα τρόφιμα είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας επειδή είναι εύκολο στους τουρίστες να τα πάρουν μαζί τους. Εκτός από τα αρχαία της Βεργίνας και την γειτνίαση με την Θεσσαλονίκη, η Βέροια μπορεί να καταφέρει να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό και να δημιουργήσει έναν ακόμη λόγο για να την επισκεφτεί κανείς».
Η Γαστροδιπλωματία του Δήμου Βέροιας έχει σκοπό την εξωστρέφεια των παραγωγικών μονάδων της σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και σε πρώτη φάση, έγινε η διαβούλευση για τον προσδιορισμό της τοπικής γαστρονομίας και την ένταξη τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων στις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να αξιοποιήσει την δυνατότητα της τοπικής κουζίνας, για να ενισχύσει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα του τόπου.
Η περιοχή της Ημαθίας έχει μια πλούσια παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την δημιουργία ενός τοπικού μενού, ανάμεσά τους το βόειο κρέας, το ροδάκινο, την πιπεριά Αγίου Γεωργίου, την ντομάτα Ριζωμάτων, τα κρασιά και το τσίπουρο, αλλά και τα γλυκά όπως το ραβανί που παρασκευάζονται στην Ημαθία και είναι τα συστατικά αυτά που μπορούν να αναδείξουν τη γαστρονομία της περιοχής.


Latest News
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πού βρίσκει... πόρτα το Σπίτι μου 2 - Η κούρσα για την χρηματοδότηση
Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2

Το παζάρι της ΕΕ με τις ΗΠΑ για τους δασμούς - Το ελληνικό στοίχημα
Η Ελλάδα στηρίζει την Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα διεκδικεί εξαιρέσεις για εγχώρια προϊόντα, όπως οι ελιές, η φέτα και το ελαιόλαδο

Τι κρύβει ο χρησμός της S&P - Πώς επηρεάζουν τις αξιολογήσεις δασμοί και Τέμπη
Η S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στην επενδυτική βαθμίδα, στο ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές

«Η Ελλάδα επανακάμπτει δυναμικά στον χάρτη» - Οι πρώτες αντιδράσεις στην αναβάθμιση από S&P
Τι αναφέρουν Χατζηδάκης, Πιερρακάκης και Παπαθανάσης

Έκανε την έκπληξη η S&P - Στο δεύτερο σκαλοπάτι της επενδυτικής βαθμίδας η Ελλάδα
Τι αναφέρει στο σκεπτικό του ο διεθνής οίκος
![ΙΟΒΕ: Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη – Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/dimografiko-600x375.jpg)
Πώς το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη - Τι συμβαίνει στις ελληνικές περιφέρειες [γραφήματα]
Το μεταναστευτικό ισοζύγιο, αν και συμβάλλει στην αναχαίτιση της πληθυσμιακής μείωσης σε ορισμένες περιφέρειες, δεν αρκεί για να αντιστρέψει την αρνητική της τάση

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές κρεάτων στο «Καλάθι Πάσχα» – Διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης για το «Καλάθι Πάσχα»

«Βράχος» τα ελληνικά ομόλογα σε έναν… αβέβαιο κόσμο
Μέχρι τώρα τον Απρίλιο, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων καταγράφουν μία σταθερή πορεία γύρω από το 3,4%

Σήμερα η αξιολόγηση της Ελλάδας από S&P – Το μήνυμα εξ… Ιταλίας και οι προσδοκίες
Εάν επιβεβαιωθούν για αναβάθμιση, ο S&P θα είναι ο δεύτερος μεγάλος οίκος που θα έχει δύο βαθμίδες πάνω από το όριο της επενδυτικής βαθμίδας την Ελλάδα