Στην πρώτη διαβούλευση με τους επαγγελματίες του Δήμου Βέροιας, με θέμα «Γαστροδιπλωματία Δήμου Βέροιας – Καταγραφή τοπικών προϊόντων και συνταγών ταυτότητας του προορισμού και δημιουργία “ Μenu Veria Gastronomy” βασισμένο στην έρευνα και τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς», συμμετείχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδα Γιώργος Καββαθάς, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στο Δημαρχείο Βέροιας παρουσία φορέων και επαγγελματιών της Ημαθίας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία που έχει ο γαστρονομικός πολιτισμός ως κομμάτι του τουρισμού με ιδιαίτερα αναπτυξιακή δυναμική εφόσον συνδεθεί με τοπικώς παραγόμενα προϊόντα.
«Η δημιουργία ενός μύθου γύρω από τα τοπικά προϊόντα της Βέροιας θα φέρει οφέλη στην πόλη» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η γαστρονομία με την χρήση των τοπικών προϊόντων και η φιλοξενία, είναι ο δεύτερος βασικός λόγος για τον οποίο οι τουρίστες επιστρέφουν σε έναν τόπο ή συστήνουν σε κάποιον να τον επισκεφτεί. Επίσης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της χώρας, η αγορά τοπικών προϊόντων και η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών. Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς ,το μέλος του ΔΣ κ. Μακάριος Παπαδόπουλος και ο κ. Ιωάννης Παπαργύρης εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στο ΔΣ ΔΥΠΑ , ΔΣ ΕΟΠΠΕΠ και Οικονομικός Γραμματέας της ΑΜΚΕ «ΚΑΝΩΝ».
Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο κ. Μακάριος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι “τα τρόφιμα είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας επειδή είναι εύκολο στους τουρίστες να τα πάρουν μαζί τους. Εκτός από τα αρχαία της Βεργίνας και την γειτνίαση με την Θεσσαλονίκη, η Βέροια μπορεί να καταφέρει να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό και να δημιουργήσει έναν ακόμη λόγο για να την επισκεφτεί κανείς».
Η Γαστροδιπλωματία του Δήμου Βέροιας έχει σκοπό την εξωστρέφεια των παραγωγικών μονάδων της σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και σε πρώτη φάση, έγινε η διαβούλευση για τον προσδιορισμό της τοπικής γαστρονομίας και την ένταξη τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων στις τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να αξιοποιήσει την δυνατότητα της τοπικής κουζίνας, για να ενισχύσει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα του τόπου.
Η περιοχή της Ημαθίας έχει μια πλούσια παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την δημιουργία ενός τοπικού μενού, ανάμεσά τους το βόειο κρέας, το ροδάκινο, την πιπεριά Αγίου Γεωργίου, την ντομάτα Ριζωμάτων, τα κρασιά και το τσίπουρο, αλλά και τα γλυκά όπως το ραβανί που παρασκευάζονται στην Ημαθία και είναι τα συστατικά αυτά που μπορούν να αναδείξουν τη γαστρονομία της περιοχής.
Latest News
Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας - Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Αναλυτικά οι ημερομηνίες, τα ποσά και οι δικαιούχοι που έχουν λαμβάνειν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Πού επένδυσαν οι Έλληνες το 2024 τα χρήματα τους [γράφημα]
Ο ΟΤ παρουσιάζει τις επενδύσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον – Ποιο προϊόν έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση και πώς αξιοποιήθηκε η περιουσία των Ελλήνων
Θεοδωρικάκος: Να επισπεύσει η Επ. Ανταγωνισμού την έρευνα για την ιδιωτική υγεία
«Παρεμβαίνουμε για να προασπίσουμε τους καταναλωτές, αλλά και να προστατεύσουμε την ασφαλιστική πίστη» είπε ο Θεοδωρικάκος
Μισό εκατ. ευρώ για μία θέση στάθμευσης – Χρυσά συμβόλαια για μία σπιθαμή γης
Στην ελληνική κτηματαγορά, σύμφωνα με το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων, τα συμβόλαια αγοραπωλησιών το 2024 έκλεισαν σε ακραίες αξίες
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η σκυτάλη για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα – Έρευνα για καρτέλ στην ιδιωτική υγεία
Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τις αυξήσεις μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να ολοκληρώσει την έρευνα στην ιδιωτική υγεία
Πυλώνας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας η πρωτοβουλία STEP, λέει ο Παπαθανάσης
Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία STEP θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και παραγωγή κρίσιμων τεχνολογιών
Πτώση 27,7% σε αξία και 14,3% σε ποσότητα στις κρητικές εξαγωγές το εννιάμηνο 2024 [γραφήματα]
οι συνολικές εξαγωγές του 2024 προβλέπεται να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΚ Αλκιβιάδη Καλαμπόκη
Τι έδειξε το ταμείο των εμπόρων τα Χριστούγεννα - Η έρευνα της ΕΣΕΕ [γραφήματα]
Τι έδειξε πανελλαδική έρευνα της ΕΣΕΕ στους εμπόρους για το ταμείο της χριστουγεννιάτικης και πρωτοχρονιάτικης αγοράς
Άνοδος 4,9% στη βιομηχανική παραγωγή τον Νοέμβριο - Τι δείχνουν τα στοιχεία [γραφήματα]
Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2024 παρουσίασε αύξηση 5,3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 16ετίας το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα το 2024
Ο δείκτης του ΙΟΒΕ για το 2024 δείχνει ότι κινείται σε υψηλότερα επίπεδα και μετά την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008