
Νέα απεργία, που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29η – 30ή Ιουλίου, προκήρυξαν οι πιλότοι της Ryanair στο Βέλγιο.
Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας απαιτούν να αποκατασταθεί ο μισθός τους μετά τις περικοπές που υπέστησαν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Καταγγέλλουν επίσης προβλήματα με τον χρόνο ανάπαυσης.
Ryanair: Καταργεί τα εισιτήρια των 9,99 ευρώ
Απεργία εν μέσω διακοπών
Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των πιλότων και της εταιρείας, χωρίς αποτέλεσμα. Κάνοντας λόγο για «πλήρη ασέβεια της εταιρείας έναντι των πιλότων», το συνδικάτο CNE/ACV Puls καλεί σε απεργία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.
Θα επηρεαστούν κυρίως οι λειτουργίες στο αεροδρόμιο του Charleroi, καθώς, παρόλο που η Ryanair εκτελεί επίσης πτήσεις στο Zaventem, τα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί εκεί δεν έχουν βάση το Βέλγιο. Στην προηγούμενη απεργία (15η και 16η Ιουλίου), σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου Charleroi (BSCA) σχεδόν τέσσερις στους δέκα επιβάτες (το 38%) επηρεάστηκαν τις ακυρώσεις πτήσεων. Πάνω από το 80% των πιλότων της Ryanair συμμετείχε στην απεργία εκείνη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 120 πτήσεις το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.
Δένουν οι κάβοι στον Καναδά
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι των λιμανιών που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού στον Καναδά, απέρριψαν την Τρίτη μια προσωρινή τετραετή μισθολογική συμφωνία με την ένωση των εργοδοτών και επέστρεψαν στις συγκεντρώσεις περιφρούρησης των κινητοποιήσεών τους, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Λιμενεργατών και Αποθηκάριων (ILWU).
Η ILWU εκπροσωπεί περίπου 7.500 λιμενεργάτες, οι οποίοι κατήλθαν σε απεργία την 1η Ιουλίου, αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε νέα σύμβαση εργασίας με την Ένωση των σχετιζόμενων με τη θάλασσα Εργοδοτών της Βρετανικής Κολομβίας (BCMEA), η οποία εκπροσωπεί τις εμπλεκόμενες εταιρείες.


Latest News

Γιατί θα ακριβύνουν τα μπέργκερ στις ΗΠΑ
Τα χάμπουργκερ θα γίνουν ακριβότερα εξαιτίας του Τραμπ

Πότε αντιμετωπίζουν αυξημένη λογοδοσία οι CEOs - Τι έδειξε μελέτη
Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι είναι πιο πιθανό να απολυθούν για υπολειτουργία της εταιρείας εάν κάποια μέλη του ΔΣ έχουν μια συγκεκριμένη ιδιότητα

Πόσο θα κοστίσουν οι αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη ;
Οι αμυντικές δαπάνες στο 3,5% του ΑΕΠ θα κοστίσουν στην ΕΕ σχεδόν 390 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Economist: Τα ενοίκια εκτοξεύονται, ο αριθμός των κατοικιών μειώνεται
Οι ενοικιαστές στις εύπορες χώρες είναι οργισμένοι με τα υψηλά ενοίκια - Τι αναφέρει ανάλυση του Economist

Φρανσουά Βιλερουά: Αυτογκόλ ο αμερικανικός εμπορικός πόλεμος
Ο μεγάλος χαμένος της πολιτικής Τραμπ θα είναι οι ΗΠΑ, εξηγεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό

Η Audi θα περικόψει έως 7.500 θέσεις εργασίας μέχρι το 2029
Συμφωνία διοίκησης - εργαζομένων στην Audi για σταδιακή περικοπή θέσεων εργασίας αλλά και προστασία θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2033

Το κοβάλτιο της κινεζικής Lygend παρακάμπτει τους δασμούς Trump μέσω... Ινδονησίας
Το καθεστώς των δασμών που επιβάλουν οι ΗΠΑ ωθεί όλο και περισσότερους αγοραστές να στραφούν για κοβάλτιο στην Ινδονησία

Ο Τραμπ ακυρώνει διάταγμα με την κατώτατη αμοιβή ανά ώρα
Οι ομοσπονδιακοί εργολάβοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, απασχολούν περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ.

Οριακή ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Η εικόνα των λιανικών πωλήσεων αυξάνει την αβεβαιότητα για την οικονομία

Η PepsiCo αγοράζει μάρκα σόδας για 1,95 δισ. δολάρια
Με την αγορά της μάρκας Poppi η PepsiCo επενδύει στην κατηγορία των πιο «υγιεινών αναψυκτικών»