
«Αδυνατώ να καταλάβω, με ποιο σκεπτικό ένας δήμος 300.000 τετραγωνικών μέτρων, δικαιούται μόνο 153.000 ευρώ για έργα πυροπροστασίας» δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
«Από αυτά τα χρήματα σχεδόν 50.000 ευρώ δόθηκαν στους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου προκειμένου να εξοπλιστούν. Σχεδόν 30 χιλιάδες ευρώ κόστισαν τα ανταλλακτικά για τους πυροσβεστικούς κρουνούς και γύρω στις 50.000 ευρώ δόθηκαν για την διάνοιξη κάποιων δασικών δρόμων που ήταν κλειστοί. Επίσης, αγοράστηκαν κάποιοι σωλήνες ενώ μισθώσαμε και έναν κλαδοτεμαχιστή προκειμένου να θρυμματίζουμε τα κλαδιά που συλλέγουμε από δρόμους δασικούς και αγροτικούς. Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο Δήμος τι άλλο μπορεί να κάνει; Οι αντιπυρικές ζώνες δεν είναι απόφαση δική μας. Δεν έχουμε ως Δήμος τέτοια εξουσιοδότηση από το Δασαρχείο.
Ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα να καθαρίσει και να κάνει προσπελάσιμους δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Σαν Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Κυρίως να λειτουργήσουμε επικουρικά μπορούμε και αυτά που σας είπα. Οι εθελοντικοί σύλλογοι μέσα από την οικονομική υποστήριξη του Δήμου κατάφεραν και αγόρασαν πυροσβεστικά οχήματα. Έχουμε μια υδροφόρα ως Δήμος. Και αναρωτιέμαι. Πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν δεν έχουμε ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα έργου;»
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μας είπε και το εξαιρετικά σημαντικό που αφορά το πότε μπήκαν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου ώστε να προβεί σε όποιες δράσεις αντιπυρικές προέβη: «Στις 16 Μαΐου κάναμε την αναμόρφωση του προΰπολογισμού του Δήμου για να εγκριθεί η πίστωση των χρημάτων. Και από εκεί και πέρα γνωρίζετε πως η διαδικασία των προμηθειών απαιτεί τον δικό της χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί»
Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης
Το in μίλησε και με τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, προκειμένου να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έλαβε για πυροπροστασία και που δαπανήθηκαν.
«Λάβαμε 190.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας και κατανεμήθηκαν ως εξής: Έκανα 30 προσλήψεις 5μηνες για εποχικό προσωπικό και αναθέσεις σε εργολάβους για να κάνουν κλαδεύσεις σε όλο τον Δήμο. Αυτά για ένα Δήμο έκτασης σχεδόν 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η εισαγόμενη στο Δήμο φωτιά από την στιγμή που πέρασε την παλαιά Εθνική οδό ήταν πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί».
Πηγή: in.gr


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση