
«Αδυνατώ να καταλάβω, με ποιο σκεπτικό ένας δήμος 300.000 τετραγωνικών μέτρων, δικαιούται μόνο 153.000 ευρώ για έργα πυροπροστασίας» δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
«Από αυτά τα χρήματα σχεδόν 50.000 ευρώ δόθηκαν στους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου προκειμένου να εξοπλιστούν. Σχεδόν 30 χιλιάδες ευρώ κόστισαν τα ανταλλακτικά για τους πυροσβεστικούς κρουνούς και γύρω στις 50.000 ευρώ δόθηκαν για την διάνοιξη κάποιων δασικών δρόμων που ήταν κλειστοί. Επίσης, αγοράστηκαν κάποιοι σωλήνες ενώ μισθώσαμε και έναν κλαδοτεμαχιστή προκειμένου να θρυμματίζουμε τα κλαδιά που συλλέγουμε από δρόμους δασικούς και αγροτικούς. Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο Δήμος τι άλλο μπορεί να κάνει; Οι αντιπυρικές ζώνες δεν είναι απόφαση δική μας. Δεν έχουμε ως Δήμος τέτοια εξουσιοδότηση από το Δασαρχείο.
Ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα να καθαρίσει και να κάνει προσπελάσιμους δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Σαν Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Κυρίως να λειτουργήσουμε επικουρικά μπορούμε και αυτά που σας είπα. Οι εθελοντικοί σύλλογοι μέσα από την οικονομική υποστήριξη του Δήμου κατάφεραν και αγόρασαν πυροσβεστικά οχήματα. Έχουμε μια υδροφόρα ως Δήμος. Και αναρωτιέμαι. Πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν δεν έχουμε ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα έργου;»
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μας είπε και το εξαιρετικά σημαντικό που αφορά το πότε μπήκαν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου ώστε να προβεί σε όποιες δράσεις αντιπυρικές προέβη: «Στις 16 Μαΐου κάναμε την αναμόρφωση του προΰπολογισμού του Δήμου για να εγκριθεί η πίστωση των χρημάτων. Και από εκεί και πέρα γνωρίζετε πως η διαδικασία των προμηθειών απαιτεί τον δικό της χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί»
Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης
Το in μίλησε και με τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, προκειμένου να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έλαβε για πυροπροστασία και που δαπανήθηκαν.
«Λάβαμε 190.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας και κατανεμήθηκαν ως εξής: Έκανα 30 προσλήψεις 5μηνες για εποχικό προσωπικό και αναθέσεις σε εργολάβους για να κάνουν κλαδεύσεις σε όλο τον Δήμο. Αυτά για ένα Δήμο έκτασης σχεδόν 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η εισαγόμενη στο Δήμο φωτιά από την στιγμή που πέρασε την παλαιά Εθνική οδό ήταν πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί».
Πηγή: in.gr


Latest News

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν