
Η «Ολυμπία Οδός» η παραχωρησιούχος κοινοπραξία του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου είχε αναλάβει την ανακατασκευή των δύο γεφυρών στην περιμετρική Πατρών, έργο που ανέθεσε στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΒΑΞ.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε το 2021 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 6,5 εκατ. ευρώ. Οι συγκεκριμένες γέφυρες (Κ635) και (Β01) είχαν κατασκευαστεί το 2000 από το ελληνικό δημόσιο. Η σύμβαση για την ανακατασκευή και επισκευή τους υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του παραχωρησιούχου.
Στις γέφυρες είχαν εντοπιστεί προβλήματα στατικής επάρκειας και άλλες βλάβες και το 2021 ανατέθηκε το έργο επισκευής τους.

Κατεδάφιση
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνταν εργασίες κατεδάφισης και ο χώρος ήταν αποκλεισμένος. Το κομμάτι της γέφυρας που κατέρρευσε ήταν αποτέλεσμα ελεγχόμενης κατεδάφισης.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση των γεγονότων στο σημείο της κατεδάφισης βρίσκονταν άτομα παρά τον αποκλεισμό του σημείου και παρά την έκκληση της εταιρείας προς την Τροχαία να μην επιτρέπει την κυκλοφορία και παραμονή μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στο εργοτάξιο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν πως στο χώρο της κατεδάφισης βρίσκονταν Ρομά, οι οποίοι επιχειρούσαν να μαζέψουν σίδερα από τη γέφυρα που κατεδαφίζονταν.
Πάντως κατά την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία κάτω από τη γέφυρα από τις 20 Ιουλίου εξαιτίας των εργασιών.
Λέκκας για Πάτρα: Είχε προβλήματα στατικότητας – Η γέφυρα παρουσίαζε τεράστια προβλήματα
Ενας νεκρός, τραυματίες και εγκλωβισμένοι
Η κατάρρευση τμήματος γέφυρας σημειώθηκε στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.
Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού εγκλωβισμένων από ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους . Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς επίσης μονάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.
Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την κατάρρευση της γέφυρας έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ αριθμός τραυματιών έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα και του Ρίου.
Δείτε φωτογραφίες


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση