Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο ήταν η εικόνα που εμφάνισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικά εδάφη, στα οποία βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,13% στις 1.337,42 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 71 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Με προσδοκίες για τη Fed το trading στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

Η αγορά προτίμησε να αναλωθεί στην αφομοίωση των επιπέδων και στην αναμονή, προσπαθώντας αρχικά να αποτιμήσει την καταστροφή που έχει επέλθει λόγω πυρκαγιών σε μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, τη Ρόδο, και αν αυτή μπορεί να επηρεάσει τα έσοδα από τον βασικό αυτόν πυλώνα του ελληνικού ΑΕΠ. Επίσης, τήρησε στάση αναμονής αφενός για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, και αφετέρου των πρώτων αποτελεσμάτων που αναμένονται από τις εισηγμένες (Μυτιληναίος, Τιτάν).

Το ΤΧΣ

Παράλληλα, στην αγορά συντηρήθηκε και σήμερα η έντονη φημολογία για τις τιμές αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τραπεζικές μετοχές, αν και οι σχετικές κινήσεις δεν αναμένονται πολύ άμεσα. Μετά την απόφαση της Eurobank για επαναγορά του ποσοστού του ΤΧΣ, η διαδικασία για τις υπόλοιπες συστημικές θα είναι περισσότερο περίπλοκη και προφανώς θα απασχολήσει τη Λ. Αθηνών το επόμενο διάστημα.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το ΧΑ σήμερα προτίμησε να κινηθεί σε μια πλάγια γραμμή και σε στενό εύρος. Άλλωστε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πολλοί τίτλοι άλλαξαν πολλές φορές πρόσημο. Την ίδια ώρα, αναδείχθηκαν και ορισμένα σημάδια βραχυπρόθεσμης κόπωσης στην αγορά, καθώς μια πληθώρα εισηγμένων ανεξαρτήτου κεφ/σης ή κλάδου, με τουλάχιστον 25 μετοχές, να βλέπει ιστορικά υψηλά.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΟΤΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος. Από την άλλη, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Quest, Aegean και Ελλάκτωρ ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν οι Coca Cola, Eurobank, Titan και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διολίσθηση και πιέσεις από τις τράπεζες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Διολισθαίνει και πάλι το ΧΑ, πιέσεις και από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ουσιαστικά «αδιάφορη» πορεία των τελευταίων 4 εβδομάδων, δίχως να μπορεί να εκμεταλλευθεί το γενικώς θετικό πρόσημο της εγχώριας επιχειρηματικής ειδησεογραφίας