
Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών του για τα 40 χρόνια λειτουργίας του διοργανώνει κεντρική επετειακή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Ανεμογιάννη στη Μυρτιά την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στις 20.00 το βράδυ.
Στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης τίθεται η απόδοση τιμών σε ανθρώπους που με την προσφορά τους στήριξαν διαχρονικά το Μουσείο, τη λειτουργία και τις δράσεις του.
Σε δημοπρασία σπάνια χειρόγραφα του Δαρβίνου, του Μαρξ και του Αϊνστάιν

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί τελετή που θα περιλαμβάνει:
-Ανακήρυξη του κυρίου Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καζαντζάκη.
-Απόδοση τιμητικής πλακέτας στον κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη κρήτης, για τη διαχρονική προσφορά του.
-Απόδοση τιμητικής πλακέτας στην κυρία Βαρβάρα Τσάκα,, που υπηρετώντας από τη θέση της Διευθύντριας του Μουσείου για είκοσι συναπτά έτη, το οδήγησε στην Αναγνώρισή του.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση της 40ετούς πορείας του Μουσείου και θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) στο οποίο συμμετέχουν: Γιάννης Μαγειρόπουλος (βιολί), Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολί), Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλα), Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο).
Πηγή: in.gr


Latest News

Sotheby’s: Ο Αμερικανός CEO Τσαρλς Στιούαρτ που κρατάει το τιμόνι σε ασταθή οικονομικά νερά
Ο Διευθύνων Σύμβουλος toy Sotheby's μίλησε για την μπανάνα 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων, τους δισεκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων και το μέλλον της αγοράς τέχνης

«Μπλόκο» από το ΚΑΣ σε Λάνθιμο για γύρισμα στην Ακρόπολη - Τι συνέβη
Ο βραβευμένος Έλληνας δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος ήθελε να κάνει ένα γύρισμα για τη νέα του ταινία «Bugonia» στην Ακρόπολη, ωστόσο το ΚΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτό το αίτημά του.

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
O ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Νταν Κιούριακ: Οι Καναδοί αισθάνονται ότι έχουν δεχτεί επίθεση
Δύο χρόνια ανάπτυξης θα κοστίσουν οι δασμοί που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον Καναδά δηλώνει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο συνεργάτης του CD Howe Institute

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλλαγή ώρας: Γιατί γίνεται πάντα Κυριακή – Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Η αλλαγή ώρας μπορεί να αναστατώσει το σώμα μας, να προκαλέσει αϋπνίες, ημικρανίες και πονοκεφάλους

Το Χόλιγουντ «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» της νέας εποχής Τραμπ
Ο τυφώνας Τραμπ οδηγεί και σε αλλαγές στο Χόλιγουντ - Τι ζητούν τώρα οι εταιρείες από τους δημιουργούς

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης