Συνεχίζεται και σήμερα η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη, ενώ προετοιμάζονταν για τις κρίσιμες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο όμως των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,09% στις 7.685 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,19% στις 16.160 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,01% στις 7.426 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα είναι τα αποτελέσματα των Unilever, LVMH και EssilorLuxottica. Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τι θα πουν αυτές οι μεγάλες εταιρείες σχετικά με τις προοπτικές των κερδών τους, δεδομένου ότι οι αγορές τιμολογούν όλο και περισσότερο για μια “ήπια” επιβράδυνση τόσο της ανάπτυξης όσο και του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές διανύουν μια πλούσια εβδομάδα με εταιρικά κέρδη και συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη, όταν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης και να προσφέρουν οδηγίες για τα τελικά στάδια των προσπαθειών τους στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά την συνεδρίαση για τον καθορισμό της πολιτικής της αργότερα μέσα στην ημέρα, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο. Η Fed αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά οι επενδυτές θα ακούσουν τι θα πει ο πρόεδρος Jerome Powell κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για ενδείξεις σχετικά με την κατεύθυνση της μελλοντικής επιτοκιακής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές