Σημαντικά στηρίγματα στον τραπεζικό κλάδο και την Aegean βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συντηρεί το θετικό του πρόσημο, κόντρα σε ήπιες δεικτοβαρείς πιέσεις που δέχεται.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,71% στις 1.346,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις των τίτλων που δεν συμμετέχουν στο ανοδικό κύμα της αγοράς. Αυτή είναι η αίσθηση που αφήνει σήμερα το ταμπλό, επιβεβαιώνοντας ότι το rotation των πρωταγωνιστών καθημερινά, το οποίο δίνει και τα απαραίτητα καύσιμα. Μετά από λίγες ημέρες διορθωτικών κινήσεων, ο τραπεζικός επανήλθε στις επάλξεις, αφήνοντας χώρο σε άλλους τίτλους, όπως η Jumbo να… ξεκουραστούν.

Έτσι, το ΧΑ απολαμβάνει τα υψηλά 9ετίας, χωρίς να απειλείται προς ώρας από μια μεγάλη διόρθωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που θα προσδώσει χαρακτήρα… γιορτής στο ταμπλό.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ξεχωρίζουν ανοδικά οι Aegean, Quest, Εθνική, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Cenergy, Βιοχάλκο και Τιτάν. Θετικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Eurobank, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Λάμδα, ενώ αρνητικά οι Coca Cola, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών