Να αποκτήσει καλύτερη δυναμική προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, οδεύοντας σταδιακά στον πρώτο στόχο των 1.350 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,73% στις 1.347,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Μετά από δύο συνεδριάσεις κατά τις οποίες το ΧΑ ισορρόπησε εν μέσω μοιρασμένων προσήμων, οι αγοραστές βρίσκουν και πάλι το δρόμο της Λ. Αθηνών. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που οι καταλύτες της εβδομάδας δεν έχουν ξεδιπλωθεί πλήρως, με τους ξένους να αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, ειδικά της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σιτάρι: Σε υψηλό 5μήνου η τιμή στο Σικάγο – Ανησυχίες για επάρκεια και ανατιμήσεις

Ο διήμερος «λήθαργος» επομένως είχε να κάνει περισσότερο με τις απαραίτητες στάσεις που χρειάζεται η αγορά για να αφομοιώνει τα υψηλά δεκαετίας, αλλά και για να δημιουργεί τα αναχώματα σε περίπτωση διορθώσεων. Και αυτή η τακτική είναι η «ασπίδα» της στις διορθωτικές συνεδριάσεις που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα τον Ιούλιο, οι οποίες έχουν βοηθήσει πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Ποιοι τίτλοι ξεχωρίζουν για τα κέρδη τους

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Alpha Bank και Εθνική ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε Quest, Cenergy, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Eurobank και Τιτάν. Θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Motor Oil, ενώ αρνητικά οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών