Σε νέα υψηλά 9ετίας για τον Γενικό Δείκτη, οι πωλητές λάμπουν δια της απουσίας τους. Ο τραπεζικός κλάδος και τα στασινόχαρτα είχαν την τιμητική τους.

20 μετοχές (ξανα)είδαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Οι 6 από τη μεγάλη κεφ/ση (ΕΛΧΑ, CENER, ΒΙΟ, ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓ, TITC).

Οι τράπεζες μοιάζουν ασταμάτητες, εν όψει των αποτελεσμάτων εξαμήνου, που μάλλον θα είναι εντυπωσιακά αν κρίνουμε και από τη συμπεριφορά των μετοχών τους.

Ο κατασκευαστικός πετάει, με ΙΝΚΑΤ, ΔΟΜΙΚ και ΕΚΤΕΡ να επιτίθενται, ενώ ακόμα και ο πληγωμένος (;) Άβακας δεν δείχνει να κουράστηκε.

Οι μετοχές πληροφορικής συνεχίζουν δυναμικά, παραμένοντας εκείνες με τη μεγαλύτερη κερδοφορία τόσο στο παρελθόν, όσο και (πιθανοτικά) στο εγγύς μέλλον.

Τα λοιπά χαρτιά, όπως ΒΙΟ, CENER, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, TITC, ΜΟΗ κ.α υποστηρίζονται συνεχώς, αφήνοντας μια εικόνα εξαιρετικά συμπαγή.

Τα περιθώρια ανόδου είναι πολύ μεγάλα, συνυπολογίζοντας το επικείμενο ιστορικής σημασίας γεγονός της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Που αν κρίνουμε απο τη θετική επίδραση που έχει η προεξόφληση αυτού, τόσους μήνες, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τ΄τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Με μια κυβέρνηση που παραμένει φιλική τόσο στους επενδυτικούς κύκλους όσο και στους ξένους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται στο κλίμα που διαμορφώνεται για το σύνολο της οικονομίας μας.

Μιας οικονομίας που έχει ακούσει πληθώρα διθυραμβικών σχολίων όλο αυτό το διάστημα, με τους αναλυτές να συγκλίνουν σε μια από τις λίγες οικονομίες που θα συνεχίσε να υπεραποδίδει.

Καθιστώντας την και ενδιαφέροντα επενδυτικό προορισμό.

Ο Γενικός Δείκτης πάει να κλείσει τον δέκατο ανοδικό μήνα στο δωδεκάμηνο, επιβεβαιώνοντας ότι η τάση είναι πανίσχυρη, με την πλειονότητα των “καλών” μετοχών να έχει υπεραποδώσει, χαρίζοντας χαμόγελα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής