Στην επιβεβαίωση των επιπέδων και σε μικρές διορθωτικές κινήσεις αναλώθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετούς του τίτλους, δίχως να χάσει την επαφή με τις 1.350 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,10% στις 1.344,55 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 83 εκατ. ευρώ.

Αν και η αγορά από χτες έδειξε ότι δεν έχει τις δυνάμεις να διαπεράσει και τις 1.350 μονάδες, εντούτοις τα πυρομαχικά έναντι των διαθέσεων κατοχύρωσης κερδών είναι μεγάλα. Και αυτό έδειξε σήμερα όταν οι πωλητές δοκίμασαν για λίγα λεπτά τις αντοχές των 1.340 μονάδων, ενεργοποιώντας εντολές που γρήγορα ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα, επιτρέποντας κάποιες μικροδιορθώσεις, ώστε να δώσει την ανάσα που θέλουν πολλά χαρτοφυλάκια προκειμένου να γράψουν και τα ομολογουμένως μεγάλα κέρδη τους.

Σε ποια νομίσματα στρέφονται οι επενδυτές μετά την πτώση του δολαρίου

Τα πρόσημα, παρόλα αυτά, άλλαξαν συχνά σήμερα, με το ΧΑ να στερείται κατεύθυνσης καθώς ο Γενικός Δείκτης οδεύει να κλείσει τον δέκατο ανοδικό μήνα στο δωδεκάμηνο, επιβεβαιώνοντας ότι η τάση είναι πανίσχυρη. Οι στάσεις, την ώρα που η πλειονότητα των μετοχών που έχει υπεραποδώσει, είναι απαραίτητες, ενώ η μόνη αντίσταση που χωρίζει το Γενικό Δείκτη με τα υψηλά του 2014 είναι 1379 μονάδες, επίπεδο το οποίο είναι και ο στόχος της κίνησης που είναι σε εξέλιξη.

Σταδιακά, τα εταιρικά αποτελέσματα θα μονοπωλούν το ημερήσιο ενδιαφέρον του ΧΑ, με τον Μυτιληναίο, ο οποίος έχει εκπλήξει ευχάριστα τους εμπλεκόμενους, να ανακοινώνει αύριο το flash note του. Οι τράπεζες είναι επίσης στο επίκεντρο , εν όψει των αποτελεσμάτων εξαμήνου, που μάλλον θα είναι εντυπωσιακά αν κρίνουμε και από τη συμπεριφορά των μετοχών τους.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Autohellas βρέθηκαν στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ αρνητικά έκλεισαν και οι Πειραιώς, Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, Aegean, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Quest, ΕΥΔΑΠ και Eurobank. Από την άλλη, εκτός το +2% του Τιτάν, θετικά έκλεισαν και οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Cenergy, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Εθνική, Λάμδα και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών