Στην Κάρυστο βρίσκονται οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας, συλλέγοντας όλα τα στοιχεία προκειμένου να βγάλουν το πόρισμα της μοιραίας πτώσης του Canadair, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τους δύο πιλότους.

Την ίδια στιγμή, ειδικοί μελετούν το βίντεο με τα μόλις 9 δευτερόλεπτα που είχαν στη διάθεσή τους οι πιλότοι να αντιδράσουν.

Μια μοιραία επαφή οδήγησε στη συντριβή του Καναντέρ

Ελέγχουν κινητήρες & φτερά

Οι ειδικοί ελέγχουν τους κινητήρες του σκάφους για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβη, καθώς και τα κομμάτια από τη δεξιά πτέρυγα που χτύπησε πάνω στη συστάδα των δέντρων με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένας από τους πλωτήρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τη σύγκρουση στα δέντρα, δημιουργήθηκε πρόβλημα και στο δεξί φτερό αφήνοντας μηδενικά περιθώρια αντίδρασης στους δύο χειριστές.

Να σημειωθεί ότι τα Canadair επιχειρούν χωρίς κανένα σύγχρονο βοήθημα και η επιτυχία της αποστολής τους στηρίζεται μόνο στην αντίληψη, την εκπαίδευση και την ικανότητα των χείριστων του, ενώ το εργοστάσιο που τα κατασκεύαζε έχει κλείσει το 2015.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Experts |

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια

Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας