Ψηφίζεται απόψε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και ενισχύσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας και πάλι την θλίψη και τον σεβασμό του για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όταν συνετρίβη το Καναντέρ στο οποίο επέβαιναν.

«Το κράτος παραμένει στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με πολύ καλύτερα μέσα», τόνισε, ζητώντας από όλους ανεξαιρέτως να βρίσκονται σε επιφυλακή, γιατί «η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει».

Πυρά Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το «όχι» στις αυξήσεις των μισθών

«Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας»

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, τόνισε ότι αποτελεί την υλοποίηση μίας ακόμη δέσμευσης της κυβέρνησης.

«Σηματοδοτεί τη συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικούν περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Οι νέες διατάξεις περιέχουν τρεις βασικές κατευθύνσεις: Ενίσχυση του εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας και στήριξη στους ευάλωτους», προσέθεσε.

Και σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως», ενώ σημείωσε πως με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα των κομμάτων να ποσοτικοποιούν τα προγράμματα τους.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια.

«Δίνουμε ένα μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη στάση των δύο κομμάτων, που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τονίζοντας πως «όλοι τελικά κρίνονται για τις επιλογές τους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και στο youth pass για τη νέα γενιά, στην έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και στην επέκταση κατά 375 εκατ. ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

«Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στις αποκαλύψεις, αλλά και στις προσωπικές κατηγορίες που του απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα των υποκλοπών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας