
Μεγάλη άνοδο της τάξης των 3 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τον Ιούνιο, δείγμα της καλυτέρευσης των οικονομικών συνθηκών, η οποία οφείλεται και στον τουρισμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν θετική κατά 2,579 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2023, έναντι θετικής καθαρής ροής 787 εκατ. ευρώ το Μάιο του 2023. Oι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 3.014 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2023, έναντι αύξησης κατά 790 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Μείωση κατά 435 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2023, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 3 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 2,6% από 2,3% τον προηγούμενο μήνα.
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Τι ισχύει στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων δανείων
Ιδιωτικός τομέας
Αύξηση κατά 3.014 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2023, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 790 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 3,5% από 3,3% τον προηγούμενο μήνα.
Αύξηση κατά 2.073 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2023, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1.117 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 2.432 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 752 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 359 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 365 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Αύξηση κατά 941 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2023, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 327 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 3,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.


Latest News

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετή θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Εδωσε τα χέρια ο «Γαλαξίας» με τον Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογραψεί προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.