Να επιβεβαιώσει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιούνιο του… 1897 προσπαθεί σήμερα ο Dow Jones, ο οποίος παλεύει για συνεχή άνοδο 14 ημερών, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν σημαντική στήριξη από τα ισχυρά στοιχεία του αμερικανικού ΑΕΠ, αλλά και τα αποτελέσματα της Meta.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,24% στις 35.606 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,84% στις 4.605 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,58% στις 14.351 μονάδες.

Θα υπάρξει νέο ράλι για τον χρυσό φέτος; – Ποιος ο ρόλος της Fed

Ο Dow Jones έχει ήδη καταγράψει συνεχή άνοδο επί 13 ημέρες και οδεύει την 14η. Αν μπορέσει να το διατηρήσει, τότε θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας, καθώς θα έχει 14 συνεχόμενες ημέρες ανόδου, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο σερί που έχει καταγραφεί ποτέ από τον Ιούνιο του 1897. Αυτό το σερί ήταν περίπου ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του Dow τον Μάιο του 1896.

Την ίδια ώρα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 2,4% το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο ήταν καλύτερο από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η ανακοίνωση έδειξε επίσης ότι οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν, με τον δείκτη τιμών των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης να αυξάνεται κατά 2,6% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό είναι χαμηλότερο από την αύξηση 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και την άνοδο 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Meta σημειώνει άνοδο 8% με καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και την ισχυρή καθοδήγηση. Οι αριθμοί της εταιρείας ενισχύθηκαν από την ανάκαμψη των εσόδων από διαφημίσεις.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τα κέρδη είναι οι πιο πρόσφατες ενδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο και θα μπορούσε να αποφύγει την ύφεση, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει συνεχόμενα σημάδια χαλάρωσης. Την Τετάρτη, οι επενδυτές αφομοίωσαν τις παρατηρήσεις του προέδρου Jerome Powell ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε επίσης να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά σε αυτά τα επίπεδα, αν και όλα θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθε στα 98,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο, υποχωρώντας κατά 4,0 δισεκατομμύρια δολάρια από 91,9 δισεκατομμύρια δολάρια του Μαΐου και ήταν χαμηλότερο από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τον Μάιο και έφθασαν τα 162,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στα 250,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποθέματα χονδρικής, προσαρμοσμένα για εποχιακές διακυμάνσεις και διαφορές ημέρας συναλλαγών, αλλά όχι για μεταβολές τιμών, διαμορφώθηκαν στα 908,0 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 1,7% σε ετήσια βάση.

Επίσης, ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουλίου μειώθηκε κατά 7.000 σε σύγκριση με το μη αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας, φτάνοντας τις 221.000. Η πτώση ήταν μικρότερη από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 3.750 από τον μη αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 233.750.

Εν τω μεταξύ, το διορθωμένο εποχικά ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 1,1% για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου, μειωμένο κατά 0,1 εκατοστιαία μονάδα από το μη αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street