Σε θετικά εδάφη συντηρείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να επιχειρεί μια πιο ξεκάθαρη και αποφασιστική κίνηση.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 1.349,45 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι πωλητές

Οι πωλητές έχουν περιχαρακωθεί σε πολύ συγκεκριμένες μετοχές, αφήνοντας χώρο στους αγοραστές να τοποθετηθούν σε πλείστους δεικτοβαρείς τίτλους, επηρεάζοντας υπέρ τους το ισοζύγιο μέχρι τώρα. Ωστόσο, ο ρυθμός απουσιάζει από την αγορά, η οποία απλά συντηρείται σε ένα συγκεκριμένο εύρος, δίχως να επιβεβαιώνει ακόμη την αποφασιστικότητα για τις 1.350 μονάδες.

Είναι άλλωστε μια εικόνα που επικρατεί από χτες στην αγορά, η οποία επιδίδεται σε συντήρηση δυνάμεων. Και χωρίς κάποια διάθεση για βαθιά διόρθωση. Άλλωστε, η αγορά εισέρχεται σιγά σιγά στην περίοδο θερινής ραστώνης, με την πλειονότητα των τίτλων σε ιστορικά ή πολυετή υψηλά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, Εθνική, Σαράντης και Quest ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Πειραιώς, Coca Cola, Alpha Bank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, πιέσεις δέχονται οι Aegean και Λάμδα, με τις Cenergy, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Autohellas, ΟΠΑΠ και Eurobank να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών