Μοιρασμένο είναι και σήμερα το ταμπλό στο ελληνικό χρηματιστήριο, κατά την προσφιλή τακτική των τελευταίων ημερών, με τις συναλλαγές να γίνονται επιλεκτικά και επιφυλακτικά.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,03% στις 1.345,39 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Η εβδομάδα αυτή δείχνει να μην θέλει να δώσει άλλα μηνύματα από εκείνα της συσσώρευσης και της αφομοίωσης των επιπέδων. Και η θερινή ραστώνη που σταδιακά “κυριεύει” πολλά ενεργά χαρτοφυλάκια βοηθάει σε αυτό το μήνυμα, καθώς πέραν ορισμένων αποτελεσμάτων από εισηγμένες, η εποχή δεν προσφέρεται για μεγάλες κινήσεις.

Άλλωστε, είναι κοινός τόπος στην αγορά ότι όσοι είναι “στημένοι” στο ταμπλό, δύσκολα θα αποχωρήσουν. Άλλωστε η έλευση της επενδυτικής βαθμίδας δεν αφήνει ούτε τους δύσπιστους ούτε και αυτούς που καταγράφουν σημαντικά κέρδη να μείνουν έξω από μια αγορά που αναμένει τον “κυματισμό” που θα προκαλέσουν οι εντολές των passive funds.

Έτσι, σε επίπεδο τίτλων, από τη μία είναι οι πιέσεις σε Σαράντη, Τιτάν, Coca Cola, Aegean, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Jumbo, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ από την άλλη τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Eurobank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών