
Εντός της ημέρας αναμένεται συγγενείς και φίλοι να πουν το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά, ο οποίος έχασε την ζωή του όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος που επέβαινε μαζί με τον συνάδελφο του Περικλή Στεφανίδη, συνετρίβη στην Κάρυστο.
Η κηδεία του πιλότου που είχε καταγωγή από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου, θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου, στις 11 το πρωί της Παρασκευής, ενώ το παρών αναμένεται να δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Βουλή υιοθέτησε το παιδί του Χρήστου Μουλά
Στην υιοθεσία του αγέννητου παιδιού του αδικοχαμένου Σμηναγού Χρήστου Μουλά θα προβεί η Βουλή σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της, Κωνσταντίνου Τασούλα. Η σύζυγος του Χρήστου Μουλά διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια αποφασίστηκε η Βουλή να «υιοθετήσει» το αγέννητο αυτό παιδί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τηλεφώνησε στον κ. Τασούλα ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα αυτήν.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε αμέσως και αναφέρθηκε στο θέμα αυτό στην Ολομέλεια που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η Βουλή, στηρίζει οικονομικά τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας έως τα 25 έτη τους με ένα συμβολικό ποσό που καταβάλλεται ετησίως.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Περικλή Στεφανίδη
Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο Κιλκίς για να πουν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην μάχη κατά των πύρινων μετώπων στην Κάρυστο.
Η σορός του Ανθυποσμηναγού έφτασε λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλιό Αγιονέρι στο Κιλκίς. Η οικογένεια του ανθυποσμηναγού βρίσκόταν στον Ιερό Ναό, κρατώντας φωτογραφίες του, ενώ ο πατέρας του κρατούσε, το επίσημο ξίφος που είχε ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ από νωρίς πολυπληθές άγημα από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και μπάντα, έφτασαν έξω από τον Ιερό Ναό για να αποδώσουν και αυτά τιμές. Οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν πένθιμα και ακούγονται σε όλο το χωριό, τόπο καταγωγής του πατέρα του και μέρος όπου ο 27χρονος πέρασε μέρος των παιδικών των χρόνων.
Απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους
Το παρών στην τελετή μνήμης, για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Νίκος Δένδιας παραχώρησε ομιλία μετά την λήξη της τελετής, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως «με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου».
«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή»
«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση