
xΤο X το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Twitter, επανέφερε χθες Σάββατο το λογαριασμό του Kanye West, περίπου οκτώ μήνες μετά την αναστολή του για παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας. Αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία όμως δεν κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με τον καλλιτέχνη ή με κάποιο εκπρόσωπό του.
Πρόβλημα «Χ» για τον Ιλον Μασκ – Meta, Microsoft και πολλές άλλες εταιρείες… καραδοκούν
Όπως επισήμανε ωστόσο η εταιρεία, από τον λογαριασμό του ο μουσικός και σχεδιαστής -ο οποίος πλέον χρησιμοποιεί το όνομα Ye- δεν θα μπορεί να αποκομίσει κέρδη και διαφημίσεις δεν θα εμφανίζονται δίπλα στις αναρτήσεις του.
Το περασμένο φθινόπωρο, ο West δημοσίευσε μια εικόνα με μια σβάστικα και το Αστέρι του Δαβίδ, η οποία, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη της X, παραβίαζε τον κανόνα της πλατφόρμας κατά της υποκίνησης στη βία.
Το X επανέφερε τον λογαριασμό του West αφού έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να αναρτεί σχόλια με αντισημιτική ή επιβλαβή γλώσσα, σύμφωνα με πηγή. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου ώρα ΗΠΑ, ο Γουέστ δεν είχε κάνει κάποια ανάρτηση από τότε που αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός του.
Ο West έχει δεχθεί σωρεία κριτικών σχολίων για τα αντισημιτικά του σχόλια, σχόλια που του στοίχισαν πέρυσι τις συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, όπως η Adidas και η Gap.
Με το πρώην Twitter είχε κι άλλα προβλήματα. Πριν ο Μασκ αποκτήσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία κλείδωσε τον λογαριασμό του Γουέστ για ένα αντισημιτική ανάρτηση η οποία σύμφωνα με την εταιρεία παραβίαζε τις πολιτικές της. Το tweet ανέφερε εν μέρει ότι σχεδίαζε να κάνει «death con [sic] 3 on Jewish people».
Στη συνέχεια όμως η εταιρεία ενεργοποίησε τον λογαριασμό του West. Ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία το έκανε πριν την εξαγοράσει. «Δεν με συμβουλεύτηκαν ούτε με ενημέρωσαν», είχε δηλώσει τότε ο Μασκ.
Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το περασμένο φθινόπωρο, έχει αποκαλέσει τον εαυτό του «απολυταρχικό με την ελευθερία του λόγου» και έχει δηλώσει ότι η πλατφόρμα γενικά θα πρέπει να παρεμβαίνει μόνο για να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους.
Έχει επίσης πει ότι θα επαναφέρει τους λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί για παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, όπως για λογαριασμούς που παραβίαζαν το νόμο.
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο το πρώην Twitter έχει επαναφέρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά από δημοσκόπηση στους χρήστες της πλατφόρμας. Έκτοτε όμως, ο Τραμπ δεν έχει κάνει κάποια ανάρτηση στον λογαριασμό του.
Η ενεργοποίηση του λογαριασμού του Γουέστ έρχεται μετά την αλλαγή του ονόματος και του λογότυπου της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων από τον Μασκ σε X. Την Παρασκευή, η εταιρεία τοποθέτησε μια φωτεινή πινακίδα με το σήμα X στην οροφή της έδρας της στο Σαν Φρανσίσκο.
Οι εργασίες στην οροφή έγιναν χωρίς άδεια, σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων της πόλης. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στην υπηρεσία ότι η πινακίδα είναι προσωρινή για μια εκδήλωση.


Latest News

Σε αναστολή απο αύριο τα αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς Τραμπ - Τα επόμενα βήματα της ΕΕ
Τα αντίμετρα της ΕΕ που μπαίνουν σε αναστολή καλύπτουν αμερικανικές εξαγωγές αξίας 21 δισ. ευρώ.

Θα είναι το νέο «Βιετνάμ» για τις ΗΠΑ ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα;
Τι υποστηρίζει σε άρθρο του στο Foreing Affairs o Άνταμ Πόζεν, πρόεδρος του Peterson Institute for International Economics

Intel: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της μονάδας τσιπ Altera στον όμιλο Silver Lake
Η πώληση αποτελεί μέρος του σχεδίου της Intel για εκποίηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων

H Pfizer σταματά την ανάπτυξη φαρμάκου για το αδυνάτισμα
Η είδηση έπληξε τη μετοχή της Pfizer κατα 1% ενώ έδωσε ώθηση σε εκείνες αλλων εταιρειών ανάπτυξης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας όπως της Viking Therapeutics με άνοδο 20%

Στα χέρια της Scania, το τμήμα μπαταριών για τη βαριά βιομηχανία της Northvolt
Η Scania, μέλος του Ομίλου VW , εξαγόρασε το τμήμα μπαταριών για τη βαριά βιομηχανία της χρεοκωπημένης Northvolt

Goldman Sachs: Έσοδα ρεκόρ από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές – Το καμπανάκι Σόλομον
Τα έσοδα της Goldman από τις συναλλαγές μετοχών αυξήθηκαν κατά 27% στο ρεκόρ των 4,2 δισ. δολαρίων
![ΔΝΤ: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλή για τις αγορές και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/georgieva-768x512-1-600x400.jpg)
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για πολέμους και δασμούς - Οι συστάσεις στις τράπεζες για τον τυφώνα Τραμπ [γράφημα]
Τι αναφέρει το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τις επιπτώσεις στις αγορές

Πού θα οδηγήσουν τα επιτόκια της ΕΚΤ οι δασμοί Τραμπ - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Τι δείχνει έρευνα του Bloomberg σε αναλυτές - Πώς προβλέπουν ότι θα κινηθεί η ΕΚΤ στις επόμενες συνεδριάσεις

Ο Τραμπ φέρνει κοντά την ΕΕ με τη Βρετανία - Πώς αναπτύσσεται το «φλερτ»
Στην Βρετανία θα φιλοξενήσει ο Κιρ Στάρμερ, τον επόμενο μηνα, την πρώτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του μπλοκ μετά το Brexit

Ο άνθρωπος του Τραμπ που έκλεισε την USAID εκδιώχθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Πιτ Μαρόκο ηγήθηκε της αποστολής εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ