Σε συντήρηση των επιπέδων, αλλά και των κερδών του Ιουλίου, αναλώθηκε σήμερα η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς οι μέχρι τώρα επιδόσεις έδειξαν ότι οι εισηγμένες τα πήγαν πολύ καλύτερα του αναμενομένου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 35.560 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 4.589 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 14.346 μονάδες.

Πετρέλαιο: Ο πιο «αλμυρός» Ιούλιος για τον «μαύρο χρυσό» την τελευταία 20ετία [γράφημα]

Ο S&P 500 έκλεισε τον πεμπτο συνεχόμενο ανοδικό του μήνα, καθώς κέρδισε 3%, όπως και ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 3,8%. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 3,3% τον Ιούλιο, τον μήνα που έκανε 13 ημέρες συνεχούς ανόδου, το μεγαλύτερο σερί από το 1987.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Hasbro κέρδισε 3,6%, αφού η Bank of America αναβάθμισε τη μετοχή σε αγορά, από ουδέτερη. Η Bank of America δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη όταν θα παρουσιάσει την Πέμπτη, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για το σετ Magic Lord of the Rings.

Επίσης, οι μετοχές της Archer Aviation σημείωσαν άνοδο άνω του 40%, μετά την ανακοίνωση μιας συμφωνίας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, συνολικού ύψους έως 142 εκατομμυρίων δολαρίων, η Archer θα παράσχει έως και έξι από τα ηλεκτρικά αεροσκάφη της Midnight.

«Αυτή η ανοδική αγορά δεν είναι πλέον απλώς μια ιστορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ένα νέο κεφάλαιο διευρυνόμενης συμμετοχής έχει αναπτυχθεί», δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικός στρατηγικός στην LPL Financial. «Τα σχετικά ανθεκτικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων και οι προσδοκίες για το τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve έχουν υποστηρίξει μια αξιοσημείωτη επέκταση στο εύρος της αγοράς από τις αρχές Ιουνίου».

Το σενάριο της ήπιας προσγείωσης

Οι επενδυτές έχουν γίνει όλο και πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές ενός σεναρίου ήπιας προσγείωσης τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας, ενώ μειώνεται ο πληθωρισμός και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου συνεχίζουν να έρχονται καλύτερα από τα αναμενόμενα.

«Περιμέναμε ότι οι εταιρείες θα ξεπεράσουν τον χαμηλό πήχη», δήλωσε ο David Kostin της Goldman Sachs. «Μέχρι στιγμής το 55% των εταιρειών έχουν ξεπεράσει τις συναινετικές εκτιμήσεις, πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο».

Στο ίδιο μήκος και ο  Chris Zaccarelli της Independent Advisor Alliance, ο οποίος έχει σχολιάσει ότι “τα κέρδη που ανακοινώνονται δεν είναι τόσο άσχημα όσο φοβόμασταν και σαφώς αυτό είναι καλό για την αγορά”. “Μέρος του λόγου για τον οποίο η αγορά ανέβηκε όλο αυτό το μήνα είναι ότι εκτός από τα καλά νέα για την οικονομία που έχουμε δει όλο το χρόνο, βλέπουμε επίσης ότι τα εταιρικά κέρδη φαίνεται πραγματικά να μην έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ όσο ανησυχούσαν οι άνθρωποι”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street