Να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης εβδομάδας και να ανακτήσει την επαφή με τον πρώτο στόχο των 1.350 μονάδων επιχειρεί αυτήν την ώρα το  ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει στο πλευρό του την πλειονότητα των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,72% στις 1.343,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 41 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη 24 δισ. ευρώ στο 7μηνο για τις ελληνικές μετοχές

Ώθηση από την επενδυτική βαθμίδα

Η αγορά πήρε κάποιες στηρίξεις από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, BBB- με σταθερές προοπτικές (από ΒΒ+ με σταθερή προοπτική προηγουμένως), αλλά αυτή ήρθε από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης Rating and Investment Information (R&I), ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα μπορούσε όμως να θεωρηθεί ως προάγγελος των μεγάλων οίκων, εάν όμως δεν ήταν τόσο ευρέως αναμενόμενο, άπαξ και η χώρα άφησε πίσω της τους εκλογικούς κινδύνους του προηγούμενου διμήνου.

Σε κάθε περίπτωση όμως το αίσθημα των επενδυτών παραμένει υψηλό, παρά την κόπωση που παρατηρείται αυτές τις ημέρες και συνδέονται εν μέρει και με την εποχικότητα. Επίσης, παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί τίτλοι, το ανοδικό τους momentum δεν πειράχτηκε καν, καθώς οι μεσοπρόθεσμοι παίκτες παραμένουν στις αγοραστικές τους θέσεις, μην έχοντας ουσιαστικό λόγο να αποεπενδύσουν.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με το +5,77%, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Aegean, ΟΤΕ, Motor Oil, Eurobank, Autohellas, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Εθνική. Θετικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Cenergy, ΕΛΧΑ, Quest, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ αρνητικά οι Alpha Bank, Titan, Coca Cola, Σαράντης και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών