
Ένα ζεϊμπέκικο σε λάθος τάιμινγκ, η παραδοχή του λάθους με δημόσια «συγγνώμη», που δεν φάνηκε αρκετή για να αποφευχθεί η ρήξη και βολιδοσκόπησεις – εξπρές για… εναλλαγή στο «χρίσμα», οι οποίες οριστικοποίησαν χθες τον νέο «εκλεκτό» της ΝΔ συνθέτουν εν συντομία τις εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου γύρω από την κρίση που διαχειρίζεται η κυβέρνηση για την περιφέρεια Αττικής. Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της γαλάζιας στήριξης στον Γιώργο Πατούλη, αυτή αίρεται, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και να επισφραγιστεί αύριο σε τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα τρέξει τελικά με τη γαλάζια σημαία τη μάχη της μεγαλύτερης περιφέρειας.
Η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του υφυπουργού Άμυνας κλείδωσε στη χθεσινή συνάντησή του με τους εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο Μαξίμου – τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γιάννη Μπρατάκο – ενώ ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά και με τον Μητσοτάκη. Από το απόγευμα της Κυριακής άνοιξε συζήτηση για τον τρόπο που η κυβέρνηση θα αποκαλύψει δημόσια τις αποφάσεις της: Με ένα πρώτο στίγμα μέσα από το σημερινό μπρίφινγκ του Παύλου Μαρινάκη και έπειτα η ανακοίνωση; Με απευθείας ανακοίνωση της ΝΔ; Με δηλώσεις την Τρίτη αφότου ο πρωθυπουργός επιστρέψει από την Λευκωσία αλλά και τη Μυτιλήνη, όπου θα βρεθεί για άλλον… αυτοδιοικητικό λόγο και συγκεκριμένα για την προώθηση της υποψηφιότητας του Αλκβιάδη Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο;
Απέρριψε ο Παπανικολάου την πρόταση Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής – Πιέσεις σε Χαρδαλιά
Σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις έχουν διαφανεί, ουδείς θεωρεί ότι θα υπάρξει πισωγύρισμα της τελευταίας στιγμής και οι επιτελείς σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς δεν θέλουν το θέμα να τραβήξει περισσότερο χρονικά. Υπάρχει άλλωστε ο φόβος ότι θα βαρύνει κι άλλο το ήδη δύσκολο κλίμα της αμηχανίας (το λιγότερο) στους νεοδημοκρατικούς κόλπους.
«Φωνές»
Ήδη καταγράφονται άλλωστε αντικρουόμενες «φωνές» και κραδασμοί στο γαλάζιο οικοσύστημα, δεδομένης της ανησυχίας για έναν ξαφνικό εσωκομματικό πόλεμο με άγνωστες παρενέργειες στον ορίζοντα της αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα οδηγήσουν κάπου και μάλιστα σε τόσο στενό χρονικό πλαίσιο οι διεργασίες προκειμένου η Αττική να ακολουθούσε την περίπτωση της Πελοποννήσου. Δηλαδή ο νυν περιφερειάρχης να αποσυρθεί για να διευκολύνει τη νέα υποψηφιότητα, όπως έπραξε ο Παναγιώτης Νίκας (αν και με βολές εκείνος προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά) μετά το «χρίσμα» στον Δημήτρη Πτωχό.
«Αναγνώρισε το λάθος, έχει προχωρήσει τις δικές του προσπάθειες για την εκλογική μάχη, αδιαμφισβήτητα έχει αποδοχή το έργο του και ο ίδιος αναγνωρισιμότητα αλλά και τις δικές του δυνάμεις να συνεχίσει την κούρσα» έλεγαν κομματικοί – εκείνης της πλευράς που θεωρούν ότι μπορούσε να αποφευχθεί η ρήξη με τον Γιώργο Πατούλη.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Πατούλης έχει πράγματι μηχανισμό αλλά και διασφαλισμένη στήριξη από στελέχη που ανήκουν στον συνδυασμό του και τα οποία προσώρας δεν φαίνεται να αλλάζουν στρατόπεδο. Εξάλλου οι πληροφορίες λένε ότι αυτή η εικόνα σχηματίστηκε σε τηλεφωνήματα αλλά και σε έκτακτη σύσκεψη που οργανώθηκε με τη σκέψη στη διεκδίκηση δεύτερης θητείας.
Δεν κλείνει το θέμα
Με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ αλλά και με τη διατύπωση της επίσημης θέσης του Πατούλη δεν κλείνει το θέμα για την παράταξη, καθώς θα αναγκαστεί σε κάθε περίπτωση σε αποτελεσματική διαχείριση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά: νέα καμπάνια, συγκρότηση ισχυρού ψηφοδελτίου, αντιμετώπιση εσωτερικών δυσκολιών που θα προκύψουν εφόσον ο υφυπουργός Άμυνας βρεθεί κόντρα στην υποψηφιότητα Πατούλη κ.λπ.
Πάντως ο Χαρδαλιάς ετοιμάζεται να τρέξει τις απαραίτητες διαδικασίες, έχοντας διακόψει εκτάκτως για να βρεθεί στην Αθήνα το χθεσινό πρόγραμμα επιθεώρησης των μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας σε μονάδες του στρατού αλλά και αναβάλλοντας τις αντίστοιχες σημερινές επισκέψεις του σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.
Πηγή: in.gr


Latest News

Τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικά στελέχη και οι… συμπτώσεις με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ
Όταν τα εξώδικα της «Ομάδας Αλήθειας» σε πολιτικούς που άσκησαν κριτική, εμμέσως αποκαλύπτουν σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό. Ο δικηγόρος που τα υπογράφει είχε δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη, και διαθέτει πλούσιο πορτφόλιο σε συμβάσεις παροχής δικηγορικών υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου.

ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακα για σεξουαλική απόδοση και απώλεια κιλών
Οι ανακοινώσεις του ΕΟΦ για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το Μ. Σάββατο με το ΒΗΜΑ: Αρκάς-Το σημειωματάριο της Άνοιξης, Harper’s Bazaar, ΟΠΑ News και όπως πάντα, ΒΗΜΑGAZINO
Κυκλοφορεί εκτάκτως το Μ. Σάββατο 19 Απριλίου

Ο Μπάιντεν στην πρώτη ομιλία μετά την αποχώρηση προειδοποιεί για την «καταστροφή» του Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκρινε τον Τραμπ και έκανε έκκληση για την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης

Το... χαρέμι του Μασκ και οι «λεγεώνες» παιδιών – Το συγκρότημα στο Όστιν
Ποιες τακτικές χρησιμοποιεί ο Μασκ για να διαχειριστεί τη «λεγεώνα» των μωρών του - και τις μητέρες τους. Έχει ήδη αποκτήσει 14 παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλά περισσότερα

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα