
Δεσμευτική συμφωνία με την MYTILINEOS για την κατασκευή και απόκτηση 4 φωτοβολταϊκών πάρκων στη νότια Ρουμανία με συνολική ισχύ 211 MW υπέγραψε η θυγατρική εταιρεία της HELLENiQ ENERGY, HELLENiQ Renewables.
Μυτιληναίος: «Θα πετύχουμε τον στόχο 1 δισ. στα EBITDA για το 2023»
Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η HELLENiQ ENERGY εισέρχεται στην αγορά ΑΠΕ της Ρουμανίας με συνολικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 800 MW, επισπεύδοντας την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού για τουλάχιστον 1 GW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2025 και άνω των 2 GW το 2030.
Όπως τονίζεται, τα έργα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το Δ’ Τρίμηνο 2023 έως το Γ’ Τρίμηνο 2025. Η συνολική ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τις 300 GWh, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες 100.000 νοικοκυριών.
Παράλληλα, η HELLENiQ Renewables προχώρησε σε συμφωνία με έτερο αντισυμβαλλόμενο, για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων έως 600 MW στη Ρουμανία.
«Δεύτερη είσοδος στη διεθνή αγορά»
«Οι παραπάνω συμφωνίες σηματοδοτούν την έναρξη δραστηριοποίησης του Ομίλου HELLENiQ ENERGY στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ στη Ρουμανία», αναφέρει η ανακοίνωση. «Πρόκειται για την δεύτερη είσοδο στη διεθνή αγορά στον τομέα των ΑΠΕ που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες ο Όμιλος, μετά και την πρόσφατη είσοδο στην αγορά της Κύπρου, επιταχύνοντας σημαντικά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του και ενισχύοντας την εξωστρέφειά του.»
«Διεύρυνση και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου»
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ΕNERGY κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, τόνισε: «Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Vision 2025, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY επιταχύνει την ανάπτυξή του στην “πράσινη” ενέργεια και ενισχύει τη θέση του στην ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με τις συμφωνίες αυτές, η HELLENiQ Renewables διευρύνει και διαφοροποιεί σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της, με σημαντικά έργα εκτός Ελλάδος και εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ΑΠΕ της Ρουμανίας, μετά και την πρόσφατη είσοδό της στην αγορά ΑΠΕ της Κύπρου.»


Latest News

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων