Με μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, διορθώνοντας ελαφρώς μετά τη θετική πορεία του Ιουλίου, με αφορμή τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,19% στις 35.626 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,21% στις 4.579 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,49% στις 14.275 μονάδες.

Αυξάνονται οι πιέσεις στο ΧΑ

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Merck ανέφερε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της Keytruda. Οι μετοχές της Merck σημείωσαν άνοδο 1%. Η Caterpillar ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, αλλά η μετοχή σημειώνει οριακές διακυμάνσεις.

Η Pfizer, εν τω μεταξύ, δημοσίευσε μικτά αποτελέσματα καθώς οι πωλήσεις προϊόντων Covid έπεσαν κατακόρυφα. Η Uber ανέφερε επίσης μικτά μεγέθη, αλλά δημοσίευσε μια έκπληξη κερδών οδηγώντας τις μετοχές πάνω από το +4%.

Περισσότερα από 160 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να παρουσιάσουν τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες στον ευρύ δείκτη της αγοράς έχουν ήδη ανακοινώσει τα μεγέθη τους, με το 80% να καταγράφει κέρδη, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό αυξάνει περαιτέρω τις ελπίδες ότι η οικονομία θα μπορέσει να αποφύγει την ύφεση καθώς ο πληθωρισμός αρχίζει να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

«Κερδίσαμε αυτόν τον πήχη, αλλά ακόμα, μέχρι στιγμής, υπήρχαν ενδείξεις ότι θα καταλήξουμε σε αρνητική ανάπτυξη από την άποψη των κερδών», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου της Globalt Investments. «Αλλά είμαστε κάπως αισιόδοξοι για την εικόνα των κερδών για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ιδιαίτερα το 2024».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street