Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τον Dow Jones να διαφοροποιείται από τις διορθωτικές κινήσεις της ευρύτερης αγοράς, με τα εταιρικά αποτελέσματα να θολώνουν το τοπίο και να διαφοροποιούν τις κινήσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 35.630 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,27% στις 4.576 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,43% στις 14.283 μονάδες.

Το λιώσιμο των πάγων προλαβαίνει τους οίκους αξιολόγησης

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Merck ανέφερε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της Keytruda. Οι μετοχές της Merck σημείωσαν άνοδο 1%. Η Caterpillar ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, με τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 8%.

Η Pfizer, εν τω μεταξύ, δημοσίευσε μικτά αποτελέσματα καθώς οι πωλήσεις προϊόντων Covid έπεσαν κατακόρυφα. Η Uber ανέφερε επίσης μικτά μεγέθη, αν και δημοσίευσε κέρδη έκπληξη, με τη μετοχή της να χάνει πάνω από 5%.

Περισσότερα από 160 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να παρουσιάσουν τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες στον ευρύ δείκτη της αγοράς έχουν ήδη ανακοινώσει τα μεγέθη τους, με το 80% να καταγράφει κέρδη, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό αυξάνει περαιτέρω τις ελπίδες ότι η οικονομία θα μπορέσει να αποφύγει την ύφεση καθώς ο πληθωρισμός αρχίζει να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

«Κερδίσαμε αυτόν τον πήχη, αλλά ακόμα, μέχρι στιγμής, υπήρχαν ενδείξεις ότι θα καταλήξουμε σε αρνητική ανάπτυξη από την άποψη των κερδών», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου της Globalt Investments. «Αλλά είμαστε κάπως αισιόδοξοι για την εικόνα των κερδών για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ιδιαίτερα το 2024».

Πάντως, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μετά τις ισχυρές επιδόσεις του Ιουλίου, αλλά ο Αύγουστος θα μπορούσε να είναι ένας δύσκολος μήνας για τους επενδυτές. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Stock Trader’s Almanac δείχνουν ότι ο S&P 500 σημειώνει κατά μέσο όρο κέρδη μόλις 0,1% τον Αύγουστο. Αυτό τον καθιστά τον τρίτο χειρότερο μήνα κατά μέσο όρο για τον δείκτη αναφοράς. Ο Dow, εν τω μεταξύ, σημειώνει κατά μέσο όρο απώλειες 0,04% τον Αύγουστο. Ο Nasdaq σημειώνει επίσης κατά μέσο όρο κέρδη μόλις 0,5% αυτόν τον μήνα, καθιστώντας τον δεύτερο χειρότερο για τον δείκτη.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα.  Οι κενές θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 9,58 εκατομμύρια για το μήνα, μειωμένες σε σχέση με τα αναθεωρημένα προς τα κάτω 9,62 εκατομμύρια το Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο ανοιχτών θέσεων εργασίας από τον Απρίλιο του 2021 και κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 9,7 εκατομμύρια.

Επίσης, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ISM διαμορφώθηκε στο 46,4, χαμηλότερα από την εκτίμηση του StreetAccount για 46,9. Αυτό σηματοδοτεί τον ένατο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης βρίσκεται σε έδαφος συρρίκνωσης, ωστόσο είναι υψηλότερος από το 46 του Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street