
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) Κύπρου, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του εποπτικού και ελεγκτικού της έργου, της προστασίας των παικτών και του κοινωνικού συνόλου και την ανάπτυξη των συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΕΠ, κ. Δημητρίου Ντζανάτου, με την Πρόεδρο της ΕΑΣ, κ. Ιωάννας Φιάκκου στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, οι δυο εποπτικές αρχές συμφώνησαν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την άσκηση των κατά νόμο αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους και με στόχο την ενίσχυση και διευκόλυνση της αποτελεσματικότητας της εποπτείας και του ελέγχου που ασκούν στο πεδίο ευθύνης τους.

Η ΕΕΕΠ και η ΕΑΣ μπορούν επίσης να συνεργάζονται με σκοπό τη διοργάνωση κοινών δράσεων όσον αφορά σε δραστηριότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, την προώθηση τεχνικής γνώσης και συναφών καινοτομιών, τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και νόμιμου περιβάλλοντος διοργάνωσης και διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων, καθώς και την προστασία των παικτών από τους κινδύνους που ενέχει η ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κ. Δημήτρης Ντζανάτος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε τη νέα συνεργασία μας με την ΕΑΣ και χαιρόμαστε που θα μας δοθεί η ευκαιρία για συνεργασία και επίλυση κοινών προβλημάτων, στόχων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των τυχερών παιγνίων. Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων διαχρονικά συμβάλλει στην εμπέδωση των σχέσεων φιλίας και την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που αφορούν στην εποπτεία και τη ρύθμιση».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε και θα διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και του ελέγχου που ασκούν οι δύο αρμόδιες Αρχές».
Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί μέρος των στρατηγικών αξόνων της ΕΕΕΠ για την περίοδο 2023-2027, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης της εξωστρέφειάς της, της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συλλογικότητας στη λειτουργία της.


Latest News

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός: Εκδόθηκε ο «οδικός χάρτης» αξιοποίησης των θαλασσίων πόρων
Η πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το υπ. Εξωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία

Πώς μπορεί να «φουσκώσει» ο κρατικός κουμπαράς – Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;
Τα εμπόδια και οι ευκαιρίες για να αυξηθεί το πλεόνασμα – Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει κοινωνικό μέρισμα

Τρομακτική αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων
Πρωτοβουλία για κοινωνικό διάλογο γύρω από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ

Ο κίνδυνοι, η στάσιμη παραγωγικότητα και οι επενδύσεις – Τα «καμπανάκια» του ΙΟΒΕ
Αν ο κίνδυνος μιας έντονης κρίσης είναι πολύ μικρός (αναφορικά με τους δασμούς), δεν ισχύει το ίδιο για το ενδεχόμενο στασιμότητας στην ελληνική οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα πρώτα μαθήματα από το RRF – Τα συμπεράσματα των ευρωβουλευτών από την Αθήνα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το διαμορφωμένο στρατηγικό πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο

Στα 41,7 δισ. αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ελλήνων θεσμικών το α' 3μηνο του 2025
Oι υψηλότερες αποδόσεις καταγράφηκαν στους μετοχικούς Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Δείκτη με 16,13%

Παπαθανάσης: Επιπλέον πόροι 83,86 εκατ. στους πληγέντες από τον Daniel
Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο +

ΙΟΒΕ: Χαμηλώνει στο 2,2% τον πήχη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα - Ο ρόλος των δασμών
Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ιωάννης Ρέτσος εκτίμησε ότι η παγκόσμια αναταραχή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον για φέτος
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη