
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) Κύπρου, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του εποπτικού και ελεγκτικού της έργου, της προστασίας των παικτών και του κοινωνικού συνόλου και την ανάπτυξη των συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΕΠ, κ. Δημητρίου Ντζανάτου, με την Πρόεδρο της ΕΑΣ, κ. Ιωάννας Φιάκκου στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, οι δυο εποπτικές αρχές συμφώνησαν να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την άσκηση των κατά νόμο αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους και με στόχο την ενίσχυση και διευκόλυνση της αποτελεσματικότητας της εποπτείας και του ελέγχου που ασκούν στο πεδίο ευθύνης τους.

Η ΕΕΕΠ και η ΕΑΣ μπορούν επίσης να συνεργάζονται με σκοπό τη διοργάνωση κοινών δράσεων όσον αφορά σε δραστηριότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, την προώθηση τεχνικής γνώσης και συναφών καινοτομιών, τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και νόμιμου περιβάλλοντος διοργάνωσης και διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων, καθώς και την προστασία των παικτών από τους κινδύνους που ενέχει η ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κ. Δημήτρης Ντζανάτος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε τη νέα συνεργασία μας με την ΕΑΣ και χαιρόμαστε που θα μας δοθεί η ευκαιρία για συνεργασία και επίλυση κοινών προβλημάτων, στόχων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των τυχερών παιγνίων. Η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων διαχρονικά συμβάλλει στην εμπέδωση των σχέσεων φιλίας και την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που αφορούν στην εποπτεία και τη ρύθμιση».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε και θα διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα και του ελέγχου που ασκούν οι δύο αρμόδιες Αρχές».
Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί μέρος των στρατηγικών αξόνων της ΕΕΕΠ για την περίοδο 2023-2027, στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης της εξωστρέφειάς της, της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συλλογικότητας στη λειτουργία της.


Latest News

Μητσοτάκης: Η Moody’s αναγνώρισε την πρόοδο των τελευταίων ετών – Στα 10,54 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το University of York ενδιαφέρεται για τη δημιουργία παραρτήματος στη χώρα

Επενδυτικά σχέδια 2 εκατ. ευρώ για τους παραμεθόριους νομούς - Τα νέα αναπτυξιακά μέτρα
Δεν υπάρχει καλύτερος «φράχτης» για την προστασία των συνόρων μας από την εγκατάσταση βιομηχανιών και επιχειρήσεων σε παραμεθόριες περιοχές, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος

Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό
Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 830 ευρώ από 650 ευρώ το 2019

Η Ευρώπη γνωρίζει τον... οβελία και ανεβάζει τις τιμές
Πόσο θα πληρώσουμε το αρνί το Πάσχα - Τι θα καθορίσει τις τιμές

Ποιες αλλαγές έρχονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό - Τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια
Δρομολογείται η βελτίωση των όρων ρύθμισης καθώς θα μειωθεί η αξία των ακίνητων εξασφαλίσεων που λαμβάνει υπόψιν ο αλγόριθμος

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι