
Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τα αίτια και τις συνθήκες καταστροφής της αποθήκης των πυρομαχικών που άνηκε στην 111η Πτέρυγα Μάχης μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.
Ακόμη, το πόρισμα της ΕΔΕ θα δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, καθώς από την έκρηξη μετά τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο σε περιουσίες των κατοίκων όσο και μικρές απώλειες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πυρκαγιές: Εκκενώσεις και εκρήξεις στη Μαγνησία – Στις φλόγες αποθήκη πυρομαχικών
Τι δείχνει το πόρισμα
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες φέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.
Σημειώνεται ότι τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών πληρούν ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.
Στο πόρισμα υπάρχει και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δε θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.
Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο MEGA: «Για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα».
Δείτε το βίντεο
Νέα βίντεο από την έκρηξη στην Νέα Αγχίαλο
Λίγες ημέρες μετά από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε, στο φως της δημοσιότητας έρχονται δύο νέα βίντεο. Στο ένα βίντεο από το εσωτερικό συνεργείου αυτοκινήτων καταγράφεται η στιγμή που τα τζάμια των οχημάτων γίνονται θρύψαλα εξαιτίας του ωστικού κύματος της έκρηξης.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων